ΕΚΑΣΘ: Ξεκινούν οι αγώνες των Ηλικιακών Πρωταθλημάτων

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Η ΕΚΑΣΘ ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 συνεχίζονται τα ηλικιακά της πρωταθλήματα. Η πανδημία του covid – 19 διέκοψε απότομα τα πρωταθλήματα, τα περισσότερα των οποίων δεν ολοκληρώθηκαν και έληξαν άδοξα.

Μετά την απόφαση της ΕΟΚ να ολοκληρώσει τα Πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα, αποφασίσαμε παρά τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες και τους φόβους τραυματισμών αθλητών και αθλητριών να ολοκληρώσουμε και μεις με την σειρά μας τα αντίστοιχα πρωταθλήματά μας.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τουγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης στο οποίο περιγράφονται κανόνες λειτουργίας και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωσή τους, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.Θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τη διεθνή εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα και συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της FIBA.

Ιδιαίτερα όμως θα πρέπει να προσέξουν τις υποχρεώσεις τους τα γηπεδούχα σωματεία, (τραπέζι  γραμματείας με ανάλογες αποστάσεις μεταξύ των μελών, ύπαρξη μασκών, αντισηπτικών, κ.α.),  όπως επίσης και ο Α΄διαιτητής για την τήρηση των κανόνων στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία   αυστηρά και μόνο των απαραίτητων για την διεξαγωγή τους ατόμων. Η Ένωση προκειμένου να παρακολουθήσουν όλοι oι ενδιαφερόμενοι τους αγώνες των τελικών φάσεων των πρωταθλημάτων αυτών, θα τους μεταδώσει σε livestreaming.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει όλοι μας, παράγοντες, αθλητές-τριες, προπονητές-τριες, διαιτητές, κριτές και γενικά όλοι οι συμμετέχοντες να μην επαναπαυτούμε και να τηρούμε ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης.

Πηγή: ekasth.gr