Rebecca Akl: Η κορυφαία «πασέρ» της περσινής Α1 στον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Θεσσαλονίκη, 11/07/2020

Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Συλλόγου μας, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Rebecca Akl, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Γεννημένη το 1992, η Rebecca Akl κατάγεται από τον Λίβανο, αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ και έχει ύψος 169cm.

Ξεκίνησε την καριέρα της από την λιβανέζικη, Champville, την αγωνιστική περίοδο 2006-2007, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 2008.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας της ήταν η Sporting Al Riyadi Beirut, στην οποία και ωρίμασε μπασκετικά, παραμένοντας για εννιά αγωνιστικές περιόδους.

Τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 αγωνίστηκε με την φανέλα της Homentmen Antelias.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο πήρε την πρώτη της... γεύση από το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ καθώς αγωνιζόταν στις Εσπερίδες Καλλιθέας, τερματίζοντας ατομικά στην πρώτη θέση της κατηγορίας των ασίστ, με 131 τελικές πάσες.

Είναι διεθνής και μάλιστα αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του Λιβάνου, ενώ θεωρείται και θρύλος του αραβικού μπάσκετ.

Μετά την συμφωνία έναρξης συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, η Rebecca Akl δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τις Εσπερίδες για την προηγούμενη χρονιά. Είμαι χαρούμενη που γίνομαι μέλος μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω στην Θεσσαλονίκη, για την οποία έχω ακούσει φοβερά πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, κο Αθάνασιο Κατσαρή, τον έφορο, κο Βασίλη Αγγελίδη και τον προπονητή, Βασίλη Μασλαρινό, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και με επέλεξαν να είμαι κομμάτι της ομάδας. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία αποτελέσματα».

Καλώς ήρθες Rebecca! 

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ