Πρώτη θέση και Κύπελλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 για το τμήμα Στίβου!

paok
Κατηγορία: Στίβος

Πρώτη θέση και κύπελλο για το τμήμα Στίβου του ΠΑΟΚ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 2ου ομίλου, το οποίο διεξήχθη στο Καυταντζόγλειο το διήμερο 11-12 Ιουλίου.

Στην «πρεμιέρα» των αγώνων το Σάββατο, το «χορό» των μεταλλίων άνοιξε ο Παναγιώτης Γλάνιας. Ο αθλητής στην πρώτη του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, τερμάτισε στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. με εμπόδια.

Στη συνέχεια η Δάμτσα Ανυαέλε Τσιομα Αστάρτη τερμάτισε 8η στα 150μ. και από εκεί και πέρα ακολούθησε μια σειρά μεταλλίων παρατείνοντας τη χαρά όλων των ανθρώπων του τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Φρουζακης κάνοντας εκπληκτική και πανέξυπνη κούρσα, πάντα υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς του Γεωργίας Παπαδοπούλου σε κάθε στιγμή του αγώνα, τερμάτισε στην 1η θέση στα 3000μ. κατακτώντας έτσι το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανικολάου σε μια κούρσα που από τα πρώτα μέτρα του αγώνα ήταν ο κυρίαρχος, τερμάτισε 1ος στα 2000μ.ΦΕ, επιβεβαιώνοντας ότι του άξιζε το χρυσό μετάλλιο το οποίο και κατέκτησε.

Στο ίδιο αγώνα η νεοαποκτηθείσα του τμήματος, Κωνσταντίνα Μαυρογεωργιάδη, έκανε δικό της το αργυρό μετάλλιο τερματίζοντας στη 2η θέση, ενώ ο επίσης ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο Τετραπλούν στην 7η θέση. Ο ίδιος αθλητής την επόμενη μέρα κατέκτησε και την 6η θέση στο άλμα εις μήκος.

Την ίδια στιγμή ολοκληρωνόταν το άλμα επί κοντώ κοριτσιών Κ16 όπου νικήτρια αναδείχθηκε η αθλήτρια του Νίκου Βαρσάμη, Ευγενία-Μαρία Παναγιώτου με άλμα στα 3.56, επίδοση που αυτή τη στιγμή κατατάσσει την αθλήτριά μας 1η στην Ευρώπη και 2η στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία της. Σημειώνεται ότι η Ευγενία-Μαρία Παναγιώτου, έχει άλλη μία χρονιά στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, γεγονός που πιθανόν προμηνύει ακόμα καλύτερες εμφανίσεις.

Την ημέρα έκλεισε η σκυταλοδρομία 4Χ80 των αγοριών όπου οι Κουνδουρας, Κηπουρίδης, Χατζηβασιλείου και Χριστοδουλόπουλος τερμάτισαν στην 4η θέση χάνοντας για λίγο το χάλκινο μετάλλιο.

Την 2η ημέρα των αγώνων οι δυναμικές εμφανίσεις συνεχίστηκαν με τον αθλητή, Μιχάλη Χριστοδουλόπουλο,  να κάνει την αρχή των μεταλλίων κερδίζοντας το χρυσό στα 100μ. με εμπόδια και μάλιστα με πάρα πολύ καλή επίδοση δίνοντας έτσι και μεγάλη ικανοποίηση στον προπονητή του Μιχάλη Τσαναξή.

Ο Οδυσσέας Κελεσίδης, προσγείωσε το δίσκο του λίγο πριν τα 38 μέτρα κατακτώντας την 5η θέση στο αγώνισμα, ενώ στο άλμα επί κοντώ οι αθλητές του τμήματος, Ζαχαρίας Πρατσινάκης και Ιωάννης Πρόιος, κάνανε το «double» ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα.

Στον ακοντισμό, ο Δημήτρης Γκουλέκας με τις βολές του ήρθε στην 5η θέση ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ο αθλητής ήταν ο μικρότερος από όλους τους συμμετέχοντες, έχοντας μπροστά του άλλα δύο χρόνια στην κατηγορία Κ16. Την ίδια θέση κατέλαβε και ο Χρήστος Παπανικολάου στο μήκος.

Η σκυταλοδρομία 4Χ200 αποτελούμενη από τους Γλάνια, Μαυρογεωργιάδη, Δάμτσα και Παπανικολάου σημείωσε ατομικό ρεκόρ κατά πέντε σχεδόν δευτερόλεπτα τερματίζοντας στην 5η θέση.

Το διήμερο των πανελληνίων αγώνων ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο καθώς ο σύλλογος αναδείχθηκε πρώτος στη συνολική βαθμολογία αγοριών Κ16 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και το Κύπελλο!

Μια συνολική ομαδική νίκη που το τμήμα στίβου του ΠΑΟΚ είχε πολλά χρόνια να δει και μάλιστα με βαθμολογική συγκομιδή που πιθανόν να αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία (αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα).

Η Διοίκηση του ΠΑΟΚ και η έφορος, Τάνια Κεραμυδά, αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν τους αθλητές και τις αθλήτριες για το πάθος τους και τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους αλλά θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές, τις προπονήτριες και το βοηθητικό team, για την προσπάθεια και τη δουλειά που καταβάλουν καθημερινά όλη τη χρονιά.

Αγώνων συνέχεια με το διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter