«... πρωτάθλημα εμείς...»

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για τον δεύτερο αγώνα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΚΑΣΘ, τα κορίτσια του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ γνώρισαν την ήττα με 43-48 από τον Παναθλητικό.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού ήταν εκείνα που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας από νωρίς διαφορά έξι πόντων, 8-2. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος έχασε έδαφος, επιτρέποντας στην ομάδα του Παναθλητικού να μειώσει, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 9-7. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος και πάλι ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα, παίρνοντας στα μέσα της περιόδου διψήφιο προβάδισμα με 20-9. Οι κακές επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να πλησιάσουν στο σκορ, με το ημίχρονο να κλείνει στο 23-18.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα των πέντε πόντων μέχρι τα μέσα της περιόδου. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Λέξα και Χατζηδάκη ανέβασαν στους δέκα την διαφορά περίπου 4:50 πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, 33-23. Η κόρνα της λήξης της τρίτης περιόδου, βρήκε τον Δικέφαλο προηγούμενο στο σκορ με 38-33. 

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Στις αρχές οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα καλάθι, 40-35. Ο Δικέφαλος στη συνέχεια πέρασε μπροστά με επτά, 42-35, αλλά οι φιλοξενούμενες με επτά μαζεμένους πόντους έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, 42-42, με τέσσερα λεπτά να απομένουν για την λήξη. Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ συνέχισαν να υστερούν στο σκοράρισμα, και επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να περάσουν μπροστά με τέσσερις 42-46. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να αναστρέψει το αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την ήττα με 43-48.

Μετά το «break» στο «break», ο τίτλος θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, την ερχόμενη Τρίτη στις 28 Ιουλίου.

Τα δεκάλεπτα: 9-7, 23-18, 38-33, 43-48

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός Β.-Αγγελίδης): Κουμαντσιώτου 2, Λέξα 12(1), Μπουτζούκη 2, Σοφιανάκου, Γκατζιώλη, Χατζηδάκη 6(2), Γιατζακλίδου, Κομματά, Μιχαηλίδου Ε., Μιχαηλίδου Κ. 21(2).  

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter