Νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το τμήμα Μπάσκετ Γυναικών, ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, το οποίο επικράτησε επί του Σπόρτινγκ, για την Β' Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου στο PAOK Sports Arena, με το τελικό σκορ να είναι 66 - 54.

Ο Δικέφαλος δεν είχε στη διάθεσή του την αθλήτρια Σάνον Φλούκερ , η οποία συνεχίζει τον αγώνα δρόμου για να επιστρέψει στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε 10 - 0, με το καινούριο απόκτημα του Δικεφάλου, Nukiya Mayo, να πρωταγωνιστεί, τόσο με τα καλάθια που πέτυχε, όσο και με τις άμυνες που έβγαλε. Παρά την προσπάθεια των αντιπάλων, οι αθλήτριες του ΠΑΟΚ κράτησαν τη διαφορά, με το σκορ δεκαλέπτου να είναι 19 - 10.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η ομάδα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους τη μείωση του σκορ σε 21 - 17. Όμως τη σκυτάλη από τη Mayo, πήρε η Rebecca Akl, η οποία μαζί με την αρχηγό Ρένια Καρλάφτη, βοήθησαν την ομάδα να πάρει ξανά το προβάδισμα και να πάει με διαφορά 35 - 25 στην ανάπαυλα.

Ο Δικέφαλος με την επιστροφή του στο παρκέ για το τρίτο δεκάλεπτο, «επέτρεψε» τη μείωση της διαφοράς σε μονοψήφιο αριθμό, όμως με όπλο την άμυνά του, πήρε ξανά «κεφάλι» 10 πόντων, προηγούμενος με 49 - 39. Αρνητικό σημείο της τρίτης περιόδου και του αγώνα, ο σοβαρός, όπως φάνηκε, τραυματισμός της αντίπαλης παίκτριας Amber Smith, στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος έδωσε αρχικά το δικαίωμα στις φιλοξενούμενες να βγάλουν αντίδραση και να μειώσουν και πάλι, όχι όμως και να τον απειλήσουν και έφτασε στη νίκη και την πρόκριση με σκορ 66 - 54.

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ, αντιπαρερχόμενος την απουσία της Σάνον Φλούκερ, που τον οδήγησε να αγωνιστεί με δύο από τις τρεις ξένες αθλήτριες του ρόστερ του, τον τίτλο του φαβορί, το άγχος της πρεμιέρας στις επίσημες υποχρεώσεις και τη μακροχρόνια αγωνιστική απραξία, έφτασε στο «ροζ» φύλλο αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση στη Γ' Φάση του Κυπέλλου και τους Προημιτελικούς Αγώνες.

Ο Δικέφαλος πάτησε στο καλό του ξεκίνημα, το οποίο τον έβαλε από την αρχή στη θέση του οδηγού, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 στο PAOK Sports Arena με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, για την 1η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Στον αγώνα παρόντες εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΚ, ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Δημοκράτης Παπαδόπουλος και το μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Άκης Μπεκιάρης.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-25, 49-39, 66-54

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Mayo 25 (2), Τσαβόνη, Λέξα 5 (1), Καρλάφτη 11 (2), Akl 15, Σύρρα 7 (1), Κιλαζίδου 3, Στεφανάκη, Σοφιανάκου, Κομματά
 
Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ
 
Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter

  •