Εκπληκτική νίκη στην «πρεμιέρα» για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Εκπληκτική παρουσία στην πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου στο PAOK Sports Arena, όπου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό τον οποίο και κέρδισε με συνολικό σκορ 76-72.

Ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Μασλαρινός, δεν είχε στη διάθεσή του την αθλήτρια Σάνον Φλούκερ, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια για να ξεπεράσει τον τραυματισμό της.

Ο Δικέφαλος έχοντας στο αρχικό του σχήμα τις Mayo, Λέξα, Καρλάφτη, Σύρρα και Akl, μπήκε δυναμικά στον αγώνα και με καλή αμυντική και επιθετική λειτουργία, πήρε προβάδισμα 13-6. Ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου ο διαιτητής του αγώνα εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του και απέβαλε τον προπονητή της ομάδας, Βασίλη Μασλαρινό για διαμαρτυρία σε αμφισβητούμενο φάουλ της Λέξα και με τις βολές της τεχνικής ποινής, οι αντίπαλοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Τα κορίτσια του Δικεφάλου όμως, με ηγέτιδες τις Mayo και Akl, πήραν και πάλι το προβάδισμα, με το σκορ δεκαλέπτου να είναι 18-14.

Στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, κράτησε το προβάδισμα και έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +10, με τις Ελληνίδες παίκτριες αυτή τη φορά, να κάνουν πολύ καλή προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Ωστόσο, με την διαιτησία να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα του παιχνιδιού, δεν κατάφερε να κρατήσει ή να μεγαλώσει τη διαφορά και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενος με 34-32.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι», με ωραίες ενέργειες εκατέρωθεν, ενώ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Βασίλη Μασλαρινού, αλλά και ο παράγοντας διαιτησία «επέτρεψαν» στους φιλοξενούμενους να πάρουν ισχνό προβάδισμα και να διαμορφωθεί έτσι το 49-50.

Στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος μπήκε μουδιασμένος στο παρκέ και είδε τη διαφορά να μεγαλώνει υπέρ των αντιπάλων. Τα τρίποντα των Mayo και Καρλάφτη, ωστόσο, έβαλαν και πάλι τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και τον ώθησαν να φτάσει στην ισοφάριση, 66-66. Το δίδυμο Mayo - Akl «χτύπησε» και πάλι και έδωσε ξανά στην ομάδα το προβάδισμα. Ο Δικέφαλος έδειξε μέταλλο και πάρα την πίεση των αντιπάλων, έφτασε σε μία θριαμβευτική νίκη, με σκορ 76-72.

Στο δια ταύτα, ο Δικέφαλος σε ένα ματς διαφήμιση για το μπάσκετ, με μοναδική παραφωνία τη διαιτητική παρουσία και απόδοση, πήρε το πρώτο ροζ φύλλο του αγώνα, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό από την ομάδα στη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ διά του εφόρου του, κ. Βασίλη Αγγελίδη, τίμησε την 4ετή προσφορά της Λολίτας Λύμουρα, προσφέροντας στην αθλήτρια λουλούδια και τη φανέλα του Δικεφάλου με το νούμερο 5, η οποία και αποσύρθηκε, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν από βίντεο-προτζέκτορα στιγμές της με την φανέλα του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Δικέφαλο, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, με αντίπαλο τον ΟΑ Χανίων εκτός έδρας, για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-32, 49-50, 76-72.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Mayo 24, Τσαβόνη, Λέξα 2, Καρλάφτη 13, Akl 29, Σύρρα, Κιλαζίδου 8, Στεφανάκη Ι., Στεφανάκη Ε., Σοφιανάκου, Κομματά