Το προφίλ της Kavallieri RS2

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

Ο ΠΑΟΚ Mateco καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Kavallieri RS2 από την Μάλτα στο Round 3 του EHF European Women's Cup 2020-21. Το acpaok.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ Mateco. 

Η Kavallieri ιδρύθηκε το 1996. Ο Σύλλογος συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα την σεζόν 1996/1997. Υπεύθυνος για την ίδρυση του τμήματος χάντμπολ ο Julian Xuereb, ο οποίος ανέλαβε να μετατρέψει ένα σύνολο κοντινών του ανθρώπων και φίλων, σε μία ομάδα χάντμπολ. Την σεζόν 1997/1998 η Kavallieri συγχωνεύτηκε με την Pembroke Athleta, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα με δύο ομάδες, την Kavallieri Athleta και την Kavallieri Balzan. 

Η σεζόν 1997/1998 είναι ιστορική για τον Σύλλογο, καθώς τότε ιδρύθηκε και η γυναικεία ομάδα χάντμπολ, η οποία από εκείνη τη σεζόν μέχρι και σήμερα συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Μάλτας. Οι συγχωνεύσεις δεν σταμάτησαν, και έτσι η Kavallieri την σεζόν 2000/2001 συγχωνεύτηκε και με τη Methode Electronics. 

Τις τελευταίες σεζόν οι συγχωνεύσεις έφεραν δύο ομάδες στα αντρικά πρωταθλήματα και μία γυναικεία. Η Kavallieri αποτελεί τον σύλλογο με τις καλύτερες ακαδημίες στην Μάλτα, δραστηριοποιούμενη στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 αγοριών και κοριτσιών. Όπως είναι φυσικό, η δουλειά στις ακαδημίες άρχισε να αποδίδει, με τον Σύλλογο να κατακτά πολλούς τίτλους στα τμήματα υποδομής. 

Πρόσφατα, η Kavallieri ξεκίνησε δράσεις που έχουν ως στόχο την διάδοση του χάντμπολ στην Μάλτα, απευθυνόμενοι σε αγόρια και κορίτσια 9 έως 15 ετών.

Μέγας χορηγός της ομάδας είναι η εταιρία «RS2», η οποία συμπεριλαμβάνεται στην ονομασία του συλλόγου, εξού και το «Kavallieri RS2». Η φετινή θα είναι η πρώτη φορά που η Kavallieri θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τον Σύλλογο από την Μάλτα να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή της συμμετοχής ζητώντας παράλληλα και την συνδρομή των μελών του Οργανισμού.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πρόκειται για μία νεανική ομάδα, η οποία αποτελείται σε συντριπτική πλειοψηφία από αθλήτριες οι οποίες κατάγονται από την Μάλτα, έχοντας στο ρόστερ της μόνο δύο ξένες, την περιφερειακή από την Δανία, Beyer Mouton και την πίβοτ από την Βοσνία, Irena Drugovic. 

Όσον αφορά τις αθλήτριες από την Μάλτα, ξεχωρίζει η Francesca Farrugia, αφού η 28χρονη ίντερ είναι μία εκ των αρχηγών της Εθνικής Ομάδας της Μάλτας, μετρώντας τις περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο. 

Προπονητής ο Twanny Xuereb, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας της Μάλτας, με την ιδιότητα του βοηθού. 

ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Στο γυναικείο πρωτάθλημα χάντμπολ της Μάλτας αγωνίζονται μόνο τέσσερις ομάδες. Η Kavallieri αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, αφού μέχρι το διάστημα της διακοπής λόγω της πανδημίας, ο σύλλογος ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όντας μάλιστα αήττητος. 

ΦΕΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Τα πρωταθλήματα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες δεν έχουν εκκινήσει στην Μάλτα, με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Μάλτας να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε η έναρξη των επίσημων διοργανώσεων να είναι όσο το πιο δυνατόν ομαλή για όλους.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter