Ήττα για τον Δικέφαλο από την Φριντρισχάφεν

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών
Δεν τα κατάφερε ο Δικέφαλος, απέναντι στην Φριντρισχάφεν, καθώς γνώρισε την ήττα με 3-0, στο ματς της 4ης αγωνιστικής του CEV Champions League Ανδρών 2017-18.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι ξεκίνησε με τους Κουμεντάκη, Ουτσίκοφ, Τακουρίδη,  Πελεκούδα, Βαλκίερς, Σαφράνοβιτς, και τον Παπαδημητρίου στην θέση του λίμπερο.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε έχοντας στο πλευρό του αρκετούς φιλάθλους του, οι οποίοι δημιούργησαν μια  όμορφη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Πρωταθλητές Ελλάδος καθώς έφτασαν να προηγούνται με 4 πόντους διαφορά (1-5), γεγονός που ανάγκασε τον τεχνικό των Γερμανών να καλέσει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να προηγηθούν με 16-13 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Στο 18-13 ήταν η σειρά του Ιταλού τεχνικού του ΠΑΟΚ να καλέσει τάιμ άουτ σε μια προσπάθεια να κόψει τον ρυθμό της Φριντρισχάφεν. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί ήταν αυτοί που κέρδισαν το πρώτο σετ του αγώνα με 25-22 κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, οι δυο ομάδες βάδισαν μαζί στο σκορ μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όπου οι γηπεδούχοι έφτασαν προηγούμενοι με 8-7 και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-13. Με μπλοκ του Κόλιν, φίλε σερβίς του Κουμεντάκη και την άουτ επίθεση Σαφράνοβιτς, διαμορφώθηκε το 21-16. Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και η γερμανική ομάδα έκανε το 2-0, κερδίζοντας με 25-17 το δεύτερο σετ.

Το τρίτο σετ του αγώνα ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και με τους Μπόλατζ και Σοσενχάϊμερ, πήραν πολύ γρήγορα μια διαφορά 5 πόντων (6-1). Ο Δικέφαλος αντέδρασε και κατάφερε να “μαζέψει” τη διαφορά στον πόντο (8-7). Πελεκούδας, Σακόγλου, Κουμεντάκης και Τερζής από πλευράς ΠΑΟΚ και Πρωτοψάλτης, Μπόλατζ και Σόσενχάϊμερ από πλευράς Φριντρισχάφεν διαμόρφωσαν το 16-13 στο δευτερο τεχνικό ταίμ άουτ του σετ. Με μπλοκ στον Σακόγλου, αουτ σερβίς Τίσερ και πόντο από τον Πρωτοψάλτη το σκορ έφτασε στο 19-14 και αργότερα στο 23-18. Τελικά, η Φριντρισχάφεν, κατέκτησε και το τρίτο σετ του αγώνα με 25-18 κερδίζοντας με 3-0 σετ τον ΠΑΟΚ.

Οι Γερμανοί παρέμειναν μόνοι και αήττητοι στη κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς και 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η αποστολή του Δικεφάλου επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη  το απόγευμα της Πέμπτης (01/02).