«Έκλεισε» τον πρώτο γύρο με νίκη ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Νίκη για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο οποίος επικράτησε της Δάφνης Αγίου Δημητρίου με 55-83, στο πλαίσιο της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α1 Μπάσκετ γυναικών. 

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Ακλ, Σύρρα, Λέξα, Μεϊο και Μάντεν. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος έδειξε από νωρίς την ανωτερότητα του στον αγωνιστικό χώρο, ξεκινώντας με σερί 0-7. Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό δημιουργώντας στο πρώτο πεντάλεπτο διψήφια διαφορά, 5-17. Η Δάφνη μείωσε στους επτά, 13-20, ωστόσο ο Δικέφαλος έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος στο σκορ με εννιά, 15-24. 

Η εικόνα ήταν ανάλογη και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να κάνει σωστή διαχείριση του προβαδίσματος που είχε «χτίσει» από την πρώτη περίοδο. Με την Μεϊο να ηγείται επιθετικά, έχοντας 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ με εννιά πόντους, 33-42. 

Στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μπήκε αποφασισμένος να «τελειώσει» το παιχνίδι. Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του επιθετικά και αμυντικά, ο Δικέφαλος αύξησε την διαφορά στους 21, 38-59. Από εκείνη το σημείο και έπειτα, η Δάφνη δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, με τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 41-68, και τις «ασπρόμαυρες» να βάζουν στέρεες βάσεις νίκης. 

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Δικέφαλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του, με τις «ασπρόμαυρες» να μην αφήνουν ούτε λεπτό το πόδι τους από το γκάζι. Το τελικό 55-83 δεν αφήνει την παραμικρή υπόνοια σχετικά με το ποιος άξιζε τη νίκη, με τον Δικέφαλο να «κλείνει» τον πρώτο γύρο με νίκη.

Στο διά ταύτα, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ απέδειξε πως βρίσκεται σε τέτοιο αγωνιστικό επίπεδο ώστε να ξεπερνά εύκολα και παίζοντας όμορφο μπάσκετ τις βατές αναμετρήσεις. 

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 33-42, 41-68, 55-83

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Ακλ 10(1), Μεϊό 20, Κιλαζίδου 3, Σύρρα 9(1), Κεσίδου, Τόλη Ε. 2, Τόλη Κ., Λέξα 6, Καρλάφτη 3(1), Τσαβόνι 9, Μάντεν 21