Βάζει «πλώρη» για την τριάδα με εμφατικό πέρασμα από τα Γιάννενα...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Εμφατική νίκη «τριάδας» για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο οποίος επικράτησε στα Γιάννενα του τοπικού ΠΑΣ με 49-64, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β' Γύρου της Α1 Μπάσκετ Γυναικών. 

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Ακλ, Σύρρα, Καρλάφτη, Μέιο, Μάντεν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας στις γηπεδούχες να πάρουν προβάδισμα οκτώ πόντων δύο φορές, στο 12-4 και στο 17-9. Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έβαλε την μπάλα μέσα, με τις παίκτριες του Δικεφάλου να εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα της Μάντεν. Με σερί 0-6, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μάζεψε την διαφορά, με το 17-15 να είναι και τελικό σκορ πρώτου δεκαλέπτου.

Κυριαρχικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις «ασπρόμαυρες» να ξεκινούν με σερί 0-7, παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων νωρίς, 17-22. Με τις Μέιο και Μάντεν να ηγούνται στον «αέρα» τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, παίρνοντας μάλιστα διαφορά οκτώ πόντων, 19-27. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν μειώνοντας στους τρεις, 24-27, με το ημίχρονο να κλείνει με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μπροστά με έξι, 24-30. 

Στην επανάληψη, ισορροπημένη ήταν η εικόνα των δύο ομάδων στην αρχή της τρίτης περιόδου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με δικό του 4-0, μειώνοντας σε 28-30, με τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ να απαντά με 0-5, επαναφέροντας την διαφορά στους επτά, 28-35. Με «όπλο» την καλή άμυνα και την ευστοχία στα σουτ, ο Δικέφαλος πήρε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα του, 29-40, το οποίο ωστόσο δεν κράτησε πολύ με τις γηπεδούχες να μειώνουν στους τέσσερις, 36-40. Με 0-4 σερί ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενος στο σκορ με οκτώ, 36-44. 

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μπήκαν με διάθεση να «τελειώσουν» την υπόθεση νίκη. Ο Δικέφαλος, παίζοντας όμορφο συνδυαστικό μπάσκετ, με πόντους τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά από αυτό, αύξησε την διαφορά στους 17, 39-56. Συνεχίζοντας σε υψηλό τέμπο, οι «ασπρόμαυρες» έκαναν την απαραίτητη διαχείριση του προβαδίσματος που είχαν «χτίσει», παίρνοντας τη νίκη με 49-64.

Στο διά ταύτα, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ απέδειξε πως έχει την δυναμική να ξεφεύγει από έδρες όπως αυτή των Ιωαννίνων. Ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα στις ψηλές, περνώντας μπάλες στο «ζωγραφιστό» στις Μέιο και Μάντεν, οι οποίες ανταπεξήλθαν σε ικανοποιητικό βαθμό. Πλέον, η προσοχή στρέφεται και στην διαδικασία των πλέι-οφ της τρίτης θέσης, εκεί όπου ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει την ομάδα των Χανίων έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 15:00 κόντρα στον ΕΦΑΟΖ εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής του Β' Γύρου της Α1. 

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 24-30, 36-44, 49-64

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Ακλ 4, Μέιο 22(2), Κιλαζίδου, Σύρρα 3(1), Κεσίδου, Τόλη Ε., Τόλη Κ., Λέξα 5(1), Καρλάφτη 11(3), Μάντεν 19