Με «όπλο» την άμυνα πέρασε από του Ζωγράφου ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Β' Γύρο ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, ο οποίος επιβλήθηκε το ΕΦΑΟΖ στην Αθήνα με 53-63, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στο γήπεδο με τις: Ακλ, Σύρρα, Τόλη, Μέιο και Μάντεν. 

Στην πρώτη περίοδο, οι παίκτριες του Δικεφάλου δεν μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας στις γηπεδούχες να πάρουν μία μικρή διαφορά έξι πόντων, 17-11. Η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι και την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς έκλεισε στο 21-15. 

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του δεύτερου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εκατέρωθεν πόντους. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ μείωσε στους δύο, 27-25, ωστόσο η διαφορά αυξήθηκε πάλι για τον ΕΦΑΟΖ, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 41-35. 

Στην επανάληψη, η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν υποδειγματική στην τρίτη περίοδο, με τις παίκτριες του Δικεφάλου να δέχονται μόλις πέντε πόντους. Η «ατσάλινη» άμυνα και οι σωστές επιλογές στην επίθεση ήταν τα συστατικά που έδωσαν στον Δικέφαλο το προβάδισμα, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 46-47. 

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Δικέφαλος συνέχισε την σωστή αμυντική του λειτουργία η οποία ήταν το «όπλο» του για να φύγει με το διπλό από την Αθήνα. Το τελικό 53-63 έδωσε την τρίτη νίκη του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ στον Β' Γύρο, με τον Δικέφαλο να τερματίζει στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας. 

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-35, 46-47, 53-63

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Ακλ 16(2), Μέιο 30(3), Κιλαζίδου, Σύρρα, Κεσίδου, Τόλη, Λέξα 3, Καρλάφτη, Μάντεν 14