Βαριά ήττα από Σπάρτα

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Την ήττα με σκορ 0-5 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη Σπάρτα Πράγας, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Champions League Γυναικών.

Μπροστά σε 3.000 και πλέον φιλάθλους, ο Δικέφαλος προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά η τσέχικη ομάδα αποδείχθηκε πιο δυνατή και αποτελεσματική, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Πράγα σε μια εβδομάδα.

Οι Τσέχες ευτύχησαν να προηγηθούν σχετικά νωρίς, όταν στο 14' μετά απο εκτέλεση κόρνερ η Μαρίνκοβα με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 16' φάουλ της Βαρδαλή εξουδετέρωσε η αντίπαλη τερματοφύλακας. Στο 33' σουτ της Κακαμπούκη δεν είχε αποτελέσμα, όπως και η εκτέλεση φάουλ της Βαρδαλή δύο λεπτά μετά. Στο 40' η Νεποκόγιοβα σημάδεψε το δοκάρι της ελληνικής εστίας, ενώ στο 43' η ίδια παίκτρια νικήθηκε απο την Πελετίδου σε τετ α τετ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου η Μαρίνκοβα "ξαναχτύπησε" σημειώνοντας το 0-2. Στο 55' η Παλαμά επιχείρησε ατομική ενέργεια, αλλά το επικίνδυνο γύρισμά της αναχαιτίστηκε απο τις αμυνόμενες. Στο 60' σε κόντρα επίθεση της Σπάρτα, η Χάλινεν με πλασέ πέτυχε το 0-3. Στο 75' κάθετη της Βαρδαλή στην Παντελιάδου, το σουτ της οποίας απέκρουσε η Ντορσέι. Στο 81' η Κλαντρούβσκα εκμεταλλεύτηκε λάθος της "ασπρόμαυρης" άμυνας και διαμόρφωσε το 0-4. Στο 86' η Μαρίνκοβιτς έγραψε το 0-5.

H σύνθεση της ομάδας μας: Πελετίδου, Παλαμά, Κακαμπούκη, Πατερνά (46΄ Γιάννου Δ.), Αδαμάκη, Βαρδαλή, Χατζηγιαννίδου, Μάρκου, Ντιμιτρίγιεβιτς (74΄Γιάννου Ε.), Μπράμε (46΄Παντελιάδου), Γκάτσου

Ο προπονητής της ομάδας, Αλέξης Τασούλης, μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε: «Κατ’ αρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο, ήταν πάρα πολύ καλός  στο σημερινό παιχνίδι, αλλά και γενικά σαν ομάδα με την οποία έχουμε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, όπως φάνηκε στο ματς.  Εμείς παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, είχαμε μεγάλη θέληση, παίξαμε με πολύ πάθος, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε μικρά λάθη και στημένες φάσεις, στις οποίες εκ των πραγμάτων υπερτερούσε ο αντίπαλος και το σκορ να μην είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου που πάλεψαν με πάθος!»