Σαν Σήμερα: Ο μεγάλος σεισμός του 1978

paok
Κατηγορία: Α.Σ. ΠΑΟΚ

Σαν Σήμερα, το 1978, η πόλη μας, πόλη του ΠΑΟΚ, «χτυπήθηκε» βάναυσα από ισχυρό σεισμό ο οποίος άφησε πίσω του νεκρούς, τραυματίες και υλικές καταστροφές. 

Ο εγκέλαδος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα, καθώς στις 8 Μαΐου είχε ξεκινήσει έντονη σεισμική δραστηριότητα, με διαδοχικούς σεισμούς και αποκορύφωμα αυτών της 23ης Μαΐου (5.8 ρίχτερ) και 19ης Ιουνίου (5.3 ρίχτερ). 

Ο κύριος σεισμός έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου, ο οποίος ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, διάρκεια δέκα δευτερολέπτων, και προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, την τότε Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία. 

Ο θλιβερός απολογισμός του σεισμού ήταν 49 θάνατοι από τους οποίους οι 37 ήταν ένοικοι πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην πλατεία Ιπποδρομίου. Ο αριθμός των τραυματιών υπολογίστηκε στους 220 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης έμειναν άστεγοι.

Φυσικά, μετά τον σεισμό, ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, φιλοξένησε τους σεισμόπληκτους της περιοχής, με εκατοντάδες σκηνές να στήνονται εντός του αγωνιστικού χώρου του Γηπέδου της Τούμπας.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter