Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΚΟΕ

paok
Κατηγορία: Κολύμβηση

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, ο Α.Σ. ΠΑΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΚΟΕ, η οποία έχει ως ακολούθως:

«ΠΡΟΣ ΚΟΕ

Yπ’ όψιν : Κου Αθανασιάδη Λεωνίδα,

Iωάννη Νάτσιου,

Ξυλούρη Νικολάου

Θεσσαλονίκη, 21/07/2021

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια αλλά και την απογοήτευση μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο αλυτάρχης, κ. Φώτιος Παπαλιάς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από τις 14 εώς τις 19/7.

Κατ’ αρχάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο μετά το τέλος της κάθε κούρσας. Το σωστό και αυτό που παντού γίνεται είναι όταν αναγράφονται τα αποτελέσματα της κάθε σειράς στον ηλεκτρονικό πίνακα να αναφέρεται από την γραμματεία των αγώνων το γνωστό σε όλους μας <<τα αποτελέσματα είναι επίσημα>>. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια ακύρωση πρέπει ή να αναγράφεται στον ηλεκτρονικό πίνακα ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να αναγγέλλεται από την εκφωνήτρια των αγώνων εκείνη την στιγμή.

Αντί αυτού σε περίπτωση ακύρωσης το μόνο που έγινε στους εν λόγω αγώνες είναι να μην αναφέρεται το όνομα του ακυρωμένου αθλητή στην εκφώνηση των αποτελεσμάτων, πράγμα που συνέβαινε αρκετή ώρα αργότερα και ενώ οι αγώνες έχουν προχωρήσει. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό το γεγονός από μόνο του διαβάλλει την αξιοπιστία των αγώνων πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Θα θέλαμε επίσης να σας γνωστοποιήσουμε ένα γεγονός το οποίο έλαβε χώρα κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος. Στο αγώνισμα των 200μ πρόσθιο κατηγορίας εφήβων ο αθλητής της ομάδας μας Αλεξόπουλος Δημήτριος τερμάτισε στην πρώτη θέση, ο χρόνος του γράφτηκε κανονικά στον ηλεκτρονικό πίνακα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάπου ότι υπάρχει ακύρωση. Αντίθετα, με την παράτυπη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω δεν αναγγέλθηκε στα αποτελέσματα των αγώνων, τα οποία δημοσιεύθηκαν τουλάχιστον 10 λεπτά μετά το τέλος της κούρσας.

Σε ερώτηση του εφόρου της ομάδας μας για ποιο λόγο δεν είναι στα αποτελέσματα ο συγκεκριμένος αθλητής, η γραμματεία τον ενημέρωσε ότι ο αλυτάρχης τον ακύρωσε γιατί έκανε ενεργητική κίνηση πεταλούδα σε όλη την διάρκεια της κούρσας.

Σημειώνουμε ότι οι δύο κριτές ορθής κολύμβησης φαινόταν από την κερκίδα ότι κατά την διάρκεια της κούρσας συζητούσαν τον αθλητή μας και η μία μάλιστα έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια της ότι σηκώνει τα πόδια του χωρίς να κάνει πόδια πεταλούδα και να έχει όφελος. Πήγανε μάλιστα στην κριτή διαδρομής του αθλητή για να πάρουν την γνώμη της και αυτή συμφώνησε ότι δεν υπάρχει κάτι αντικανονικό. Καταθέσαμε εμπρόθεσμα ένσταση κατά της ακύρωσης, καταβάλλοντας το αντίστοιχο παράβολο, διαμαρτυρόμενοι τόσο για την παράτυπη διαδικασία όσο και για την ουσία την ακύρωσης, μιας και ο αλυτάρχης των αγώνων υποστηρίζει ότι γινόταν κάτι αντικανονικό σε όλη την διάρκεια των 200μ προσθίου το οποίο μόνο αυτός εξέλαβε ως αντικανονικό.

Με λίγα λόγια μας λέει ότι καθ’ όλη την διάρκεια του αγωνίσματος ή οι κριτές δεν παρακολουθούν ή δεν γνωρίζουν και ότι αυτός είναι ο μοναδικός «φωστήρας» και «φωτεινό μυαλό» που είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην διάθεση μας.

Το επίσης παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι την ένσταση την οποία καταθέσαμε ανέλαβε να εξετάσει και φυσικά να απορρίψει ως απαράδεκτη ο ίδιος αλυτάρχης συνεχίζοντας το «one man show».

Επειδή τέτοιες εγωκεντρικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις αλλαγές που πραγματικά προσπαθεί να επιφέρει η καινούργια διοίκηση της ομοσπονδίας σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος μην επικυρώνοντας την απόρριψη της ένστασης ή ορίζοντας κάποιον αλλό πλην του συγκεκριμένου να την κρίνει.

Τέλος θέλουμε να σημειώσουμε ότι ο αθλητής Αλεξόπουλος Δημήτρης είναι μέλος της εθνικής ομάδας εφήβων και αγωνίστηκε στο πρόσφατο Ευραπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης κολυμπώντας δύο φορές στην ένατη διαδρομή, δίπλα στους κριτές, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι αντικανονικό. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας με την παρουσία βέβαια του εμπειρότερου αλυτάρχη Κου Γρηγοριάδη Κων/νου.

Συνοψίζοντας είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του αθλητή που ακυρώνεται.

ΥΓ1. Σε συζήτηση, σε έντονο είναι αλήθεια τόνο, του εφόρου μας με τον Κο Παπαλιά, ο αλυτάρχης σε μία κρίση ειλικρίνειας του είπε ότι έπρεπε να τον ακυρώσει και στο 100μ προσθίου την προηγούμενη μέρα των αγώνων αλλά του την χάρισε. Ευχαριστούμε για την μεγαλοψυχία αλλά έτσι παραδέχεται ότι είναι διπλά ανίκανος .

ΥΓ2. Η παράτυπη αυτή ακύρωση αλλάζει δραματικά την βαθμολογία της κατηγορίας και κρίνει τον πρωταθλητή.».

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter