Το πάλεψε όσο μπορούσε...

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Στον τελικό του 7ου γκρουπ, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Βαλερέγκα, στο Γήπεδο Μακεδονικού, από την οποία και ηττήθηκε με 2-0, μένοντας εκτός συνέχεια του UEFA Women's Champions League.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Χατζηχαριστού, Σμίλκοβιτς, Χαράλστοντιρ, Μήτκου, Γιαννακά, Στράντζαλη, Σέκα, Μπαξεβάνου, Μπαρμόσα, Βαρδαλή και Ακίντα. 

Σε ένα πρώτο ημίχρονο, το οποίο σημαδεύτηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν την παραμικρή τελική φάση. Το παιχνίδι μάλιστα είχε δεκάλεπτη διακοπή στο 27ο λεπτό, με την διαιτητή να επιτρέπει στις δύο ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι μόλις η έντονη βροχή σταμάτησε. Ωστόσο, ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να δείξουν την πραγματική ποιότητα τους, με τον πρώτο μέρος να «κλείνει» στο 0-0, ενώ ο Δικέφαλος αναγκάστηκε να αντικαταστήσει την τερματοφύλακα του στο 37ο λεπτό, με την Μπάτερφιλντ να παίρνει την θέση της Χατζηχαριστού. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, με μακρινό σουτ της Βαρδαλή στο 47ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε η Αμερικανίδα της Βαλερέγκα. Η συνέχεια ήταν ισορροπημένη, ωστόσο η μοίρα επιφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Στο 54ο λεπτό, η Τόμσεν επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο με κόντρα άλλαξε πορεία, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Μπάτερφιλντ. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ έψαχνε την στιγμή του, απείλησε με μακρινό σουτ της Μήτκου στο 80', ωστόσο δεν έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 88ο λεπτό, η Βαλερέγκα κέρδισε πέναλτι, με την Θόρσενς να γράφει το 2-0, το οποίο ήταν και τελικό σκορ του αγώνα. 

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες του βελινικούς της Βαλερέγκα, και πως η ενίσχυση ήταν σημαντική. Μόνο περηφάνια για την προσπάθεια των κοριτσιών του Πέριτσα Κρστιτς, οι οποίες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους πλέον στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

ΠΑΟΚ (Κρστιτς): Χατζηχαριστού (35′ Μπάτερφιλντ), Μήτκου, Σμιλίκβιτς, Χαράλντστοτιρ, Γιαννακά, Σέκα, Στράντζαλη, Μπαρμπόσα (71′ Παπαδοπούλου), Μπαξεβάνου, Βαρδαλή (71′ Κατσάνου), Ακίντα