Λύγισε από την αστοχία του...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1 Καλαθοσφαίρισης Γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο PAOK Sports Arena τον Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου, από τον οποίο και γνώρισε την ήττα με 56-63 σκορ.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις Παυλοπούλου, Στάνλεϊ, Μακιτάλο, Χαιριστανίδου και Χόλιβεϊ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ έδειξε δύο πρόσωπα. Στα πρώτα λεπτά δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, επιτρέποντας τις φιλοξενούμενες να πάρουν μία μικρή διαφορά επτά πόντων, 5-12. Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος «έσφιξε» την άμυνα του, περιορίζοντας τις φιλοξενούμενες, ενώ επιθετικά βρήκε λύσεις από τις Παυλοπούλου και Χόλιβεϊ, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, 16-15. Με το εύστοχο καλάθι της Μακιτάλο, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα τριών πόντων, 18-15, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για την πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Δικεφάλου ήταν εκείνες που πάτησαν καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, ανοίγοντας την διαφορά στους πέντε, 20-15, ενώ στη συνέχεια με καλάθι της Κατσαμούρη, πήραν και διαφορά έξι πόντων, 22-16. Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, και με ένα σερί 0-11, πέρασαν μπροστά στο σκορ, 26-32. Μετά από εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με 6-0 σερί, χάρη στις Χόλιβεϊ και Στάνλεϊ, ισοφαρίζοντας σε 32-32. Με βολή της Δαμουλάκη, οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά με 32-33, σκορ το οποίο ήταν και τελικό ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες έμεναν κοντά στο σκορ, με τις φιλοξενούμενες να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να περάσει μπροστά. Σε ένα κλειστό επιθετικά δεκάλεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι γύρισαν σε άμυνα ζώνης, οι «ασπρόμαυρες» έβρισαν λύσεις κυρίως μέσω περιφερειακών σουτ. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις «ασπρόμαυρες» πίσω στο σκορ με έξι, 45-51.

Σ' ένα νευρικό τέταρτο δεκάλεπτο, οι «ασπρόμαυρες» ήταν μπλοκαρισμένες επιθετικά, πετυχαίνοντας σε έξι λεπτά αγώνα τρεις πόντους, επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να «ανοίξουν» την διαφορά στους δέκα, 48-58. Με την Παυλοπούλου να αναλαμβάνει δράση, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μικρό σερί τριών πόντων, μειώνοντας την διαφορά, 51-58. Η συνέχεια βρήκε τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ για 6 πόντους (56-63), που παρ' ότι προσπάθησε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, δεν τα κατάφερε με το 56-63 να είναι και το τελικό σκορ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, στις 31 Οκτωβρίου, κόντρα στη Νίκη Λευκάδας, εκτός έδρας.

ΠΑΟΚ - Ελευθερία Μοσχάτου: 56-63

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 32-33, 45-51, 56-63

ΠΑΟΚ (Κεραμιδάς): Χολιβάι 15, Στάνλεϊ 4, Χαιριστανίδου 4, Μακιτάλο 3, Παυλοπούλου 13(1), Κατσαμούρη 4, Καρλάφτη 9(1), Κιλαζίδου 4, Στοϊλκοβιτς.