Νίκη χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με νίκη συνόδεψε την επιστροφή του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 80-75, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ γυναικών.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο ματς και με ένα γρήγορο 8-0 στα πρώτα λεπτά πήρε ένα καλό προβάδισμα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε και μείωσε σε 8-5, αλλά ο Δικέφαλος πάτησε ξανά το πόδι στο γκάζι και με την Παυλοπούλου μαζί με την Χόλιβεϊ να είναι οι κύριοι επιθετικοί άξονες του Κώστα Κεραμιδά, οι «ασπρόμαυρες» έφτασαν την διαφορά ακόμα και σε διψήφια τιμή (16-5), για να κλείσουν υπέρ τους το πρώτο δεκάλεπτο με 27-12 έχοντας πολύ καλή συμπεριφορά σε άμυνα και επίθεση και παίρνοντας πολλές βοήθειες τόσο από τις βασικές αλλά και τον πάγκο με την Κιλαζίδου και την Κατσαμούρη να δίνουν «φρεσκάδα» στο παρκέ.

Ανάλογη ήταν η διακύμανση και της δεύτερης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό (33-18) και με μικρά επί μέρους να ανεβάζει συνεχώς την διαφορά (40-24). Κάτι που έκανε πολύ καλά ο Δικέφαλος, είναι το γεγονός ότι πίεζε πολύ την κυκλοφορία της ομάδας του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα η ομάδα από τα Γιάννενα να κάνει πολλά λάθη τα οποία έβγαζαν τελείως εκτός ρυθμού τις παίκτριες του Δουβίτσα. Οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα των αποδυτηρίων με τον Δικέφαλο να είναι μπροστά με 43-27, έπειτα από γκολ-φάουλ της Παυλοπούλου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε καλύτερα από τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να κατεβάσει την διαφορά ακόμα και στους 7 (50-43) έχοντας τρομερή ευστοχία από την γραμμή του τριπόντο με την ΜακΚέι αλλά και την Σλιμ να δίνουν συνεχώς τρίποντα στην ομάδα τους αλλά και ψυχολογία. Παρά το γεγονός ότι το ματς πήγε ακόμα και στο 52-46, ο Δικέφαλος διαχειρίστηκε σωστά την δύσκολη κατάσταση που υπήρξε στο τρίτο δεκάλεπτο, ενώ με μπάζερ μπίτερ της Κιλαζίδου έστειλε ξανά το ματς στο +14 (67-53).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα που έχτιζε καθόλη την διάρκεια του αγώνα, βλέποντας παράλληλα τον αντίπαλό του να απειλεί μόνο πίσω από τα 6.75, κάτι που κάποτε θα σταματούσε μιας και ο ΠΑΣ έπιασε αρκετά υψηλά ποσοστά στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «ασπρόμαυρες» έφυγαν και πάλι με 15 (74-59), αλλά ο ΠΑΣ μείωσε σε 76-68 δύο λεπτά πριν από το τέλος με καλάθι της Πέρι, η οποία διαμόρφωσε και το 78-72 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία και με την Παυλοπούλου να βάζει ένα κρίσιμο καλάθι έκανε το 80-72 και «καθάρισε» το ματς με την ΜακΚέι να μειώνει απλά για το τελικό 80-75.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, στην Αθήνα κόντρα στις Εσπερίδες Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. 

Τα δεκάλεπτα: 27-12, 43-27, 67-53, 80-75

ΠΑΟΚ (Κεραμιδάς): Χόλιβεϊ 14, Στάνλεϊ 13(1), Χαιριστανίδου 8, Μακιτάλο 2, Παυλοπούλου 12, Κατσαμούρη 2, Τόλη Ε., Τόλη Κ., Στεφανάκη Ι., Καρλάφτη 15(5), Κιλαζίδου 4(1), Κουϊνόνες 8