«Βούλιαξε» τον συμπολίτη και συνεχίζει!

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών
Νίκη για τον ΠΑΟΚ Domus Ergo, ο οποίος επικράτησε του Άρη με 19-11 στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Ανδρών.

Ο Δικέφαλος, στο πρώτο οκτάλεπτο, πήρε προβάδισμα 2-0, με τους αντιπάλους να μειώνουν σε 2-1. Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν και πάλι τη διαφορά στα δύο γκολ (3-1), ωστόσο, έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 3-2, κατόπιν εύστοχου σουτ των αντιπάλων.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι δύο ομάδες πορεύτηκαν ισόπαλες μέχρι το 4-4, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα με 5-4 και 6-4. Παρ' όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων να μειώσουν τη διαφορά στο γκολ, το ημίχρονο βρήκε τον Δικέφαλο προηγούμενο με 7-5 σκορ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο,  ο Δικέφαλος, ενώ προηγήθηκε με 8-6 σκορ, έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει σε 8-8. Οι «ασπρόμαυροι», μην αφήνοντας περιθώρια, πάτησαν το πόδι στο «γκάζι» και «εκτόξευσαν» τη διαφορά στα τέσσερα γκολ, 12-8 και έπειτα στα πέντε γκολ, 13-8.  Η λήξη του τρίτου οκταλέπτου βρήκε τον ΠΑΟΚ, προηγούμενο με 14-9 σκορ.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και, διαχειριζόμενοι σωστά τις καταστάσεις και το σκορ, άνοιξαν σταδιακά τη διαφορά στα 7 γκολ (16-9) και, στη συνέχεια, στα 8 γκολ (17-9), μην αφήνοντας στον αντίπαλο περιθώρια για αντίδραση. Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 19-11.

Στο διά ταύτα, ο Δικέφαλος, δείχνοντας πάθος και εξαιρετική συγκέντρωση, έφτασε στην νίκη, ντουμπλάροντας τις νίκες του επί του συμπολίτη, μετά το ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Ο ΠΑΟΚ, πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, την οποία και αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021. 

ΠΑΟΚ Domus Ergo - Άρης: 19-11

Αναλυτικά τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-3, 7-4,  5-2

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης Γ., Κεχαλάρης 4, Μιλάρντοβιτς 5, Μαραγκός, Μπαγλατζής, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 6, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Ιωσήφ 1, Τόττης 1.