Κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο προημιτελικός...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, στο PAOK Sports Arena, τον ΟΣΦΠ, χάνοντας με 60-61. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Παυλοπούλου, Στάνλεϊ, Μακιτάλο, Κουϊνόνες και Χόλιβεϊ. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο γήπεδο, μένοντας χαμηλά στο σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά. Με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει πόντους κυρίως από την περιφέρεια, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Σε μία πρώτη περίοδο που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητες, εκείνη έκλεισε στο «κλειστό» 13-14. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, Στάνλεϊ και Μακιτάλο ηγήθηκαν επιθετικά, με τις παίκτριες του ΠΑΟΚ συνολικά να «σφίγγουν» την άμυνα τους, κάτι που έδωσε στον Δικέφαλο ένα μικρό προβάδισμα, 19-14. Σ' ένα νευρικό παιχνίδι συνολικά, με πολλά λάθη και λίγα καλάθια, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ με δύο πόντους, 26-24. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος του. Οι «ασπρόμαυρες» είχαν στα χέρια τους ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 34-30, ωστόσο οι φιλοξενούμενες έβρισκαν τρόπο να φέρνουν την ισορροπία στο παιχνίδι. Με τη Νικολοπούλου να είναι ιδιαίτερα εύστοχη από το τρίποντο, το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 41-44. 

Στο τέταρτο και δραματικό δεκάλεπτο, το παιχνίδι συνέχισε να κρίνεται στην κόψη του ξυραφιού. Οι φιλοξενούμενες είχαν ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο οι «ασπρόμαυρες» έβγαζε χαρακτήρα και έφερνε το παιχνίδι στα ίσια. Με την Παυλοπούλου να ηγείται επιθετικά, οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι και 35" πριν την λήξη, 56-58. Η Τόλφρι εκμεταλλεύτηκε μία χαλαρή στιγμή της άμυνας του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 56-60, με την Παυλοπούλου να απαντά άμεσα, 58-60. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ πάλεψε, ωστόσο γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 60-61. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, κόντρα στον Παναθηναϊκό στις 29 Δεκεμβρίου, στο PAOK Sports Arena, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ γυναικών. 

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-24, 41-44, 60-61

ΠΑΟΚ (Κεραμιδάς): Χόλιβεϊ 9, Στάνλεϊ 14, Χαιριστανίδου 3, Μακιτάλο 7, Στεφανάκη Ε., Παυλοπούλου 16(1), Κατσαμούρη, Τόλη Κ., Στεφανάκη Ι., Τόλη Ε., Κιλαζίδου 2, Κουϊνόνες 9