Τον «λύγισαν» οι απουσίες...

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών

Για την 4η αγωνιστική των Play-Off της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στο «Σπίτι του Χάντμπολ», τον ΟΣΦΠ, από τον οποίο και γνώρισε την ήττα με 22-26. 

Δυναμικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο, με τέρματα κυρίως από τους Στογιάνοβιτς και Τζωρτζίνη, 3-2. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, 6-8. Σ' εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ έχασε τον πιο επικίνδυνο παίκτη του επιθετικά, Λούκα Στογιάνοβιτς, σε ανύποπτη φάση, με τον Σέρβο να στραβοπατάει και να μένει εκτός παιχνιδιού. Έτσι, ο πρόβλημα του Σέρβου ήρθε να συμπληρώσει το παζλ των απουσιών στην περιφέρεια, μαζί με τους Παλάσκα και Σεϊρεκίδη, «δένοντας» τα χέρια του Παναγιώτη Γούσιου. Ο Δικέφαλος στην προσπάθεια του να συνέλθει και να βρει λύσεις, επέτρεψε στους αντιπάλους του να πάρουν προβάδισμα, με το ημίχρονο να κλείνει στο 11-16. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος προσπάθησε να βρει ένα ορθολογικό σχήμα σε επίθεση και άμυνα, επιτρέποντας ωστόσο μέχρι εκείνο το σημείο στους αντιπάλους να ανοίξουν την διαφορά, 12-19. Στην συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση, και μείωσαν σταδιακά την διαφορά, παίρνοντας γκολ από την καλή τους άμυνα, η οποία έδινε ευκαιρία για γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, 18-20. Στο σημείο στο οποίο το μομέντουμ έδειχνε ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Δικεφάλου σπατάλησαν τρεις ευκαιρίες να μειώσουν στο 19-21, κάτι το οποίο στην συνέχεια δυσκόλεψε την προσπάθεια τους. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με (σκορ). 

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι μία άκρως ποιοτική ομάδα, και ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, η ατυχία του «χτύπησε» την πόρτα, καθώς το Σάββατο έχασε τον πρώτο του σκόρερ, Λευτέρη Σεϊρεκίδη, και την Τετάρτη, έχασε τον δεύτερο, Λούκα Στογιάνοβιτς. Η αναπροσαρμογή των πλάνων σε ανύποπτο χρόνο στοίχισε στον Δικέφαλο, ο οποίος πλέον κοιτάζει μπροστά για τους επόμενους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Παναγιώτη Γούσιου, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου και ώρα 12:30, στο «Σπίτι του Χάντμπολ», κόντρα στην ΑΕΚ.

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-6, 6-8, 7-9, 10-13, 11-16 (ημχ), 12-17, 14-19, 18-20, 19-22, 19-24, 22-26


ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκίγκοφ, Γιορανίδης, Δεληζάνος, Τσαμουρίδης 1, Παπάζογλου, Νικολαϊδης 2, Μέντουριτς, Μπάρμπας, Βαφείδης, Αποστόλου, Μανωλούδης, Καβουσανάκης 4, Τριανταφυλλίδης 2, Στογιάνοβιτς 4, Τζωρτζίνης 6, Μισαηλίδης 3