Στο Final-4 του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Ανδρών

Νίκη-πρόκριση για τον ΠΑΟΚ στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επικράτησε του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης με 21-18. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τους: Γκιγκόφ, Καβουσανάκη, Παπάζογλου, Τσαμουρίδη, Τζωρτζίνη, Μισαηλίδη και Νικολαΐδη. 

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Δικέφαλος, πήρε αρκετά τέρματα από την περιφέρεια του, χάρη στο Νίκο Τζωρτζίνη, ενώ και ο Δεληζάνος ήταν ψύχραιμος από την γραμμή του πέναλτι, όποτε του ζητήθηκε. Το παιχνίδι τρία λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου ήταν στο γκολ, 10-9, ωστόσο με ένα μικρό «ξέσπασμα», με τέρματα των Αποστόλου και Τζωρτζίνη, οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ με 12-9. 

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι στα πρώτα λεπτά και πήρε προβάδισμα πέντε τερμάτων με γκολ και του σταθερού Τζωρτζίνη, 16-11. Σ' εκείνο το σημείο, μπορεί οι φιλοξενούμενοι να αντέδρασαν και να μείωσαν την διαφορά στα δύο τέρματα, 17-15, ωστόσο ο Δικέφαλος ήταν ψύχραιμος και επανάφερε την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, 20-16, χάρη σε γκολ του Μέντουριτς. Παρουσιάζοντας σφιχτή άμυνα, με πρωταγωνιστή τον Βίκτορ Γκιγκόφ, ο Δικέφαλος κράτησε την διαφορά, με το γκολ του Μέντουριτς να δίνει ακόμα μεγαλύτερη «ανάσα», 21-16. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 21-18, πανηγυρίζοντας μία ακόμα πρόκριση του σε Final-4 Κυπέλλου. 

Στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Bianco Monte Δράμα-ΑΕΣΧ Πυλαίας. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Παναγιώτη Γούσιου, το Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 12:30, κόντρα στον Διομήδη Άργους, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play-Off της Handball Premier. 

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 7-5, 7-6, 9-8, 12-9 (ημχ), 13-10, 15-11, 16-13, 18-15, 20-16, 21-18,

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκίγκοφ Δεληζάνος 5, Παλάσκας, Βελισσαρίου, Τσαμουρίδης 1, Παπάζογλου 2, Νικολαΐδης 1, Μέντουριτς 2, Αποστόλου 2, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μανωλούδης, Καβουσανάκης, Γιορανίδης, Τζωρτζίνης 8, Μισαηλίδης.