Έκανε το πρώτο βήμα...

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών
Στον πρώτο τελικό του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Γυναικών, ο ΠΑΟΚ Μαteco υποδέχθηκε στο Ε.Γ. Μίκρας το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022 τον Ο.Φ.Ν. Ιωνίας, του οποίου και επικράτησαν με 20-15, κάνοντας το πρώτο βήμα...

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, με αποτέλεσμα το σκορ να κρατηθεί χαμηλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Δικέφαλος, ωστόσο, δεν άργησε να πατήσει «γκάζι», παίρνοντας αέρα 5 γκολ (6-1). Οι «ασπρόμαυρες» κρατούσαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και του σκορ, έχοντας προβάδισμα με 7-2 και 10-3 γκολ, για να πάνε τελικά στα αποδυτήρια, προηγούμενες με 11-4.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ, άνοιξε τη διαφορά στα 10 τέρματα (14-4), με τις αντιπάλους να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση, μειώνοντας σε 14-7. Η διαοφορά των επτά τερμάτων κρατήθηκε μέχρι το 16-9, ενώ λίγο αργότερα, οι «ασπρόμαυρες» κατάφεραν να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά στα 8 γκολ (19-11). Οι παίκτριες του Δημήτρη Πελεκίδη διαχειρίστηκαν σωστά τα λίγα λεπτά που απέμεναν και έφτασαν τελικά στη νίκη με 20-15.

Στο διά ταύτα, ο Δικέφαλος, παρουσιάστηκε πλήρως προετοιμασμένος στην αναμέτρηση και, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο, έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών, ενώ, πλέον, στρέφει την προσοχή του στο δεύτερο εκτός έδρας τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 3 Απριλίου 2022. 

ΠΑΟΚ Μαteco - Ο.Φ.Ν.Ι.: 20-15

Ημίχρονο: 11-4

ΠΑΟΚ mαteco (Πελεκίδης):
Χατζηπαρασίδου 5, Αβροσιάδου, Τσικνάκη, Μεντεσίδου 1, Βράνσιτς 3, Καραχαρίση 1, Τάκη 1, Σεβδίλη, Νίκολιτς 3, Μποριζόφσκα 3, Γκρμπάβτσεβιτς 2, Αργυροπούλου, Μπουράτο 1, Χριστοφόρις, Ζενέλη, Δημάκου