«Νταμπλούχος» και ιστορική επίδοση για τον ΠΑΟΚ mαteco!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

«Νταμπλούχος» και πάλι! Ο ΠΑΟΚ mαteco επικράτησε του ΟΦΝΙ με 26-25, και έκανε το 3-0 στην σειρά των τελικών, κατακτώντας για τέταρτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Χάντμπολ γυναικών. 

Ο ΠΑΟΚ mαteco παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μεντεσίδου, Χατζηπαρασίδου, Καραχαρίση, Μπροκάρντο, Γκρμπάρσεβιτς, Βράνσιτς και Τσικνάκη. 

Νευρικό ήταν το «ασπρόμαυρο» ξεκίνημα στο παιχνίδι, με τις παίκτριες του Δικεφάλου να μην είναι πλήρως συγκεντρωμένες. Οι αντίπαλες εκμεταλλεύτηκαν το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, και πήραν ένα πολύ μικρό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, 2-3. Σ' εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ mαteco γύρισε τον «διακόπτη», επέβαλλε τον ρυθμό του, και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Με τρομερή Τσικνάκη κάτω από τα δοκάρια, και Χατζηπαρασίδου-Καραχαρίση-Μπροκάρντο να «πυροβολούν» από την περιφέρεια, ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα, 10-8, το οποίο επέκτεινε, με το ημίχρονο να τελειώνει στο 13-9. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυρες» μπήκαν δυνατά και διατήρησαν το προβάδισμα, 17-13, ωστόσο οι φιλοξενούμενες δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Με τα κορίτσια του Δικεφάλου να «μπλοκάρουν» επιθετικά, έδωσαν την ευκαιρία στις παίκτριες του ΟΦΝΙ να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Σ' ένα δραματικό τελευταίο τέταρτο, στο οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν με κοινή αφετηρία, 20-20, ο Δικέφαλος έβγαλε χαρακτήρα. Με τρομερή Σεβδίλη επιθετικά, ο ΠΑΟΚ δύο λεπτά πριν από την λήξη πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, 25-23, το οποίο έμοιαζε αρκετό.

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 2-3, 5-4, 8-8, 10-8, 13-9 (ημχ), 17-13, 18-17, 20-19, 20-20, 24-23, 26-25


ΠΑΟΚ mαteco (Πελεκίδης): Μπατζαρακούδη, Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 7, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 5, Χριστοφόρις, Καραχαρίση 3, Αμβροσιάδου, Τάκη, Σεβδίλη 4, Ζενέλη, Νίκολιτς 1, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάβτσεβιτς 2, Αργυροπούλου, Μπουράτο 2, εκτός αποστολής: Μαυροσαββίδου, Δημάκου, Εμμανουήλ.