«Άλωσε» την Κρήτη στον δρόμο για το... 17ο!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στα Play-Off της Women's Football League ο ΠΑΟΚ Morris, επικρατώντας του Εργοτέλη στην Κρήτη με 0-2, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Μπάτερφιλντ, Σμιλίκοβιτς, Δοϊρανλή, Γιαννακά, Μήτκου, Ακίντα, Γιοβάνη, Χαλατσογιάννη, Σιδηροπούλου, Μπασούρη και Μπαξεβάνου.

Ο Δικέφαλος έλεγξε το τέμπο του παιχνιδιού από το πρώτο σφύριγμα. Η Ολίνα Μπαξεβάνου απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία στο 13' με το τεχνικό πλασέ της να χτυπάει το δοκάρι. Στη συνέχεια, η Αναστασία Σιδηροπούλου πήρε σκυτάλη με δύο χαμένες ευκαιρίες στο 16ο και 18ο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής και με κεφαλιά, αντίστοιχα.

Στο 19' Η Μαρία Μπασούρη εκβίασε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, κέρδισε τη μπάλα και άνοιξε το σκορ. Στο 27' η Έσε Ακίντα σούταρε, εκτός περιοχής, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη.

Στην επανάληψη, η Ηλιάνα Μπουζίνου πέρασε στη θέση της Μπαξεβάνου και δύο λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του Δικεφάλου μετά από βολέ της Κόρι Μπάτερφιλντ και γέμισμα της Φανής Δοϊρανλή.

Στο 75' η Σιδηροπούλου ξεκίνησε μία επέλαση στην αντίπαλη περιοχή και είδε το πλασέ της να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Ο Δικέφαλος αντέδρασε σωστά όταν ο Εργοτέλης δοκίμασε να βγει μπροστά, κατάφερε να διαχειριστεί το ρυθμό του αγώνα και να κλειδώσει τη νίκη με 0-2.

Στο δια ταύτα, ο ΠΑΟΚ Morris κυριάρχησε του αντιπάλου του στον αγωνιστικό χώρο, απέδειξε την ανωτερότητά του και έκανε το 2x2 στα Play-Offs.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Λευτέρη Κανάτα, την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 17:00, απέναντι στις Άβαντες Χαλκίδας, εκτός έδρας. 

Ημίχρονο: 0-1

Τελικό: 0-2

ΠΑΟΚ Morris (Λευτέρης Κανάτας): Μπάτερφιλντ, Σμιλίκοβιτς, Δοϊρανλή, Γιαννακά, Μήτκου, Ακίντα, Γιοβάνη, Χαλατσογιάννη, Σιδηροπούλου, Μπασούρη (67' Ζώτου), Μπαξεβάνου (55' Μπουζίνου)