Ψυχάρες!

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών

Με τεράστιο νέο διπλό στον Πειραιά, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo επικράτησε με 5-6 του Εθνικού, και θα διεκδικήσει στις δύο νίκες κόντρα στον Υδραϊκό την πέμπτη θέση, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη.

Στο πιο παραγωγικό επιθετικά οκτάλεπτο, το πρώτο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, ξεκινώντας με σερί 2-0. Ο Δικέφαλος με γκολ των Κεχαλάρη και Ν. Προσινικλή απάντησε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, 2-2. Ο Εθνικός πήρε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ, 3-2, ωστόσο με γκολ του Κόουπμαν στον παραπάνω, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo ισοφάρισε σε 3-3, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το πρώτο οκτάλεπτο. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Δικέφαλος «έσφιξε» την άμυνα του, ανεβάζοντας το πρέσινγκ και κυνηγώντας κάθε μπάλα στο νερό. Ο Μπαγλατζής «χτύπησε» για τον Δικέφαλο στον παραπάνω, βάζοντας τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά, 3-4. Ο Εθνικός απάντησε με γκολ, 4-4, ωστόσο την τελευταία «κουβέντα» στο πρώτο μέρος την είχε ο ΠΑΟΚ, σκοράροντας με τον Μιλάρντοβιτς, 4-5. 

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι «ασπρόμαυροι» είχαν να διαχειριστούν το αριθμητικό μειονέκτημα για περίπου τέσσερα λεπτά μετά την κόκκινη κάρτα στον Σγουρίδη. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν σ' έναν βαθμό το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, σκοράροντας, 5-5, όμως η συνέχεια ήταν «ασπρόμαυρη». Οι παίκτες του Δικεφάλου «έσφιξαν» την άμυνα τους με συνεχόμενο πρέσινγκ και πάθος σε κάθε διεκδικίσιμη μπάλα, φτάνοντας παράλληλα και σε γκολ από τον Π. Προσινικλή, 5-6. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να επεκτείνει το προβάδισμα του ακόμα περισσότερο, ωστόσο το σουτ του Σαρησάββα κατέληξε στο δοκάρι, με το 5-6 να είναι και τελικό σκορ για το τρίτο οκτάλεπτο. 

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Δικέφαλος «έχασε» και τον Κόουπμαν με τρίτη αποβολή, ωστόσο η σεμιναριακή άμυνα του ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους. Με τον τερματοφύλακα του, Αϊβαλιώτη, να είναι εκεί όποτε ο ΠΑΟΚ τον χρειάστηκε, ο Δικέφαλος κράτησε στο μηδέν για ολόκληρο το τέταρτο οκτάλεπτο τον Εθνικό, παίρνοντας τη νίκη με 5-6. 

Έτσι, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo θα διεκδικήσει την πέμπτη προνομιούχα για το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» θέση κόντρα στον Υδραϊκό, με μειονέκτημα έδρας, με το Game 1 να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 21 Μαΐου στην Αθήνα. 

Εθνικός Πειραιώς-ΠΑΟΚ Domus Ergo: 5-6

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 1-1, 0-0


ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Σαρησάββας, Μηλάς, Προσινικλής Ν. 1, Μαρινάγης, Κεχαλάρης 1, Μιλάρντοβιτς 1, Σγουρίδης, Μπαγλατζής 1, Προσινικλής Π. 1, Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Μανθογιάννης, Τόττης, Καραντζάς.