Με τον «Super Star» Gijs Jorna κλείνει το ρόστερ του ο Κυπελλούχος!

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 15/07/2022


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Gijs Jorna, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. 

Ο Κυπελλούχος, με τον Gijs Jorna, έναν παίκτη Παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος θα κοσμήσει το ελληνικό πρωτάθλημα με την παρουσία του, «κλείνει» το φετινό του ρόστερ. Ο Ολλανδός «Σούπερ Σταρ» είναι μία αποκλειστική χορηγία της εταιρίας mαteco hellas, μέσω του ιδιοκτήτη της, κ. Αντώνη Τσαλόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να έχει ζωντανό ενδιαφέρον, μετά την πετυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος του ΤΑΑ, θέλοντας το τμήμα Βόλεϊ ανδρών να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. 

Γεννημένος στην Ολλανδία στις 30/05/1989, ο Gijs Jorna αγωνίζεται ως ακραίος και έχει ύψος 197cm. 

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τη σεζόν 2006/07 στην ολλανδική, HvA Volleybal, στην οποία έμεινε μέχρι το 2010. 

Η εξαιρετική πρώτη εντύπωση που άφησε στο ευρωπαϊκό βόλεϊ του άνοιξε την... πόρτα για το γαλλικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος τη σεζόν 2010-11 στην Saint-Quentin Volley. 

Η επόμενη σεζόν (2011-12) τον βρήκε στο Βέλγιο, για λογαριασμό της Topvolley Precura Schelde-Natie Antwerpen, στο οποίο έμεινε και τη σεζόν 2012-13 παίζοντας για την Schelde-Natie Precura Antwerpen. 

Τη σεζόν 2013-14 έμεινε και πάλι στο Βέλγιο, φορώντας την φανέλα της Precura Antwerpen, με την οποία αναδείχθηκε Κυπελλούχος Βελγίου. Στην Precura Antwerpen, παρέμεινε και την επόμενη χρονιά (2014-15), αγωνιζόμενος και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του βόλεϊ, το CEV Champions League. 

Κάτοικος Βελγίου ήταν και τη σεζόν 2015-16, παίζοντας για την Noliko Maaseik, με την οποία αγωνίστηκε και πάλι στο CEV Champions League. 

Την αγωνιστική χρονιά 2016-17 επέστρεψε και πάλι στην Γαλλία, αγωνιζόμενος για την Chaumont Volley-Ball 52, με την οποία κατέκτησε το γαλλικό Πρωτάθλημα, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του CEV Challenge Cup. 

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα, τον οδήγησαν την επόμενη σεζόν (2017-18) στην ρουμανική, Tricolorul LMV Ploiesti, με την οποία κατέκτησε το «Νταμπλ». 

Στην συνέχεια ακολούθησε μία τετραετία (2018-2022) στην Γαλλία, για λογαριασμό της Spacer's Toulouse Volley, στην οποία αγωνίστηκε και την περσινή σεζόν. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ολλανδίας, με την οποία μάλιστα το 2012 κατέκτησε το European Golden League. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Gijs Jorna, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ. Για εμένα ήταν μία εύκολη απόφαση διότι μου άρεσε το πρότζεκτ και οι φιλοδοξίες του Συλλόγου. Ελπίζω να κάνουμε μία εξαιρετική σεζόν έχοντας στο πλευρό μας τον κόσμο του ΠΑΟΚ!». 

Welkom thuis, Gijs! 

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ