Dunja Stokan: Ένα «αστέρι» του κροατικού ποδοσφαίρου και του ιταλικού πρωταθλήματος για την άμυνα του ΠΑΟΚ Morris!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 31/07/2022


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Ποδοσφαίρου γυναικών, ΠΑΟΚ Morris, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Dunja Stokan, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. 

Γεννημένη στην Κροατία στις 05/10/1993, η Dunja Stokan αγωνίζεται τόσο ως σέντερ μπακ, όσο και ως αμυντικό χαφ, και έχει ύψος 170cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 από την NK Rijeka, στην οποία έμεινε μέχρι και το 2012, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. 

Οι εμφανίσεις της αυτές της έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί με την φανέλα της Bayern Munich τη σεζόν 2012-13. 

Στην συνέχεια ακολούθησε μία τετραετία στο αμερικανικό κολέγιο Rocky Mountain, με το οποίο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. 

Μετά τις σπουδές της στις ΗΠΑ, η Dunja Stokan επέστρεψε και πάλι στην Ευρώπη, για να αγωνιστεί με την φανέλα της ιταλικής AS Catania. Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις, η μεταγραφή της δεν άργησε, αγωνιζόμενη για το δεύτερο μισό της χρονιάς 2016-17 στην AS Roma. Στους «Τζιαλορόσι» έμεινε και την περίοδο 2017-18. 

Κάτοικος Ιταλίας ήταν και τη σεζόν 2018-19, παίζοντας αυτή τη φορά για την φανέλα της FC Torino. Στην Torino έμεινε μέχρι και τη αγωνιστική χρονιά 2020-21, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στους φίλους της ιταλικής Serie A σε αυτό το πενταετή πέρασμα της. 

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την φανέλα της αγαπημένης της NK Rijeka, στην επιστροφή της στην Κροατία ύστερα από δέκα χρόνια. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα γυναικών της Κροατίας. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ Morris, η Dunja Stokan, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ, και να βοηθήσω την ομάδα να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερο στο Champions League, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ στις Πρωταθλήτριες, προσπαθώντας με το πέρασμα μου η ομάδα να κερδίσει ακόμα περισσότερα τρόπαια. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Πιστεύω πως με την εμπειρία μου θα βοηθήσω μία ομάδα, η οποία είναι πολύ καλή και έχει πολλές ταλαντούχες παίκτριες. Έχω συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά παράλληλα και «δίψα» για τίτλους και υπέροχες στιγμές με τις καινούργιες μου συμπαίκτριες και το τεχνικό τιμ». 

Dobro došla, Dunja!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ