Η Βραζιλιάνα «Σούπερ Σταρ» Elaine Gomes στον ΠΑΟΚ mαteco!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 02/08/2022


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Χάντμπολ γυναικών, ΠΑΟΚ mαteco, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Elaine Gomes, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. 

Γεννημένη στις 01/06/1992 στην Βραζιλία, η Elaine Gomes αγωνίζεται ως πίβοτ και έχει ύψος 183cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2010 από την Βραζιλία, παίζοντας για την Abluhand, για να μεταβεί το 2013 στην Força Atlética Handebol, στην οποία έπαιξε για μία σεζόν. 

Η σεζόν 2014-15 την βρήκε για πρώτη φορά εκτός Βραζιλίας, παίζοντας για την Nykøbing F. Håndboldklub από την Δανία, στην οποία έμεινε και για δεύτερη χρονιά (2015-16). 

Επόμενος σταθμός της καριέρας της (2016-17) ήταν η ρουμάνικη, HCM Râmnicu Vâlcea, ενώ η επόμενη σεζόν (2017-18) την βρήκε στην Kastamonu Belediyesi Gsk από την Τουρκία, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στο EHF Women's Champions League, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Γαλλία, αγωνιζόμενη με τη φανέλα της Nantes. Με τις εμφανίσεις της στην Nantes η ομάδα τερμάτισε στο Top 4, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στο EHF Women's European League. 

Η αγωνιστική χρονιά 2019-20 την βρήκε και πάλι στην Ρουμανία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Corona Brașov, με την οποία αγωνίστηκε και πάλι στο EHF Women's European League. 

Την επόμενη διετία παρέμεινε στην Ευρώπη, παίζοντας στην Ισπανία για την BV Granolles (2020-21), και στην Ρουμανία για την CS Minaur Baia Mare (2021-22). 

Είναι διεθνής με την γυναικεία ομάδα της Βραζιλίας, με την οποία μάλιστα το 2013 κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην συλλογή της με την «Σελεσάο» έχει και δύο χρυσά μετάλλια στους Παναμερικανικούς Αγώνες. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ mαteco, η Elaine Gomes, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Ήρθα στον ΠΑΟΚ ελπίζοντας να ζήσω υπέροχες και ξεχωριστές στιγμές στην καριέρα μου. Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα, και πραγματικά ελπίζω να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, κάνοντας το επόμενο βήμα στην Ευρώπη. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της, έχοντας φιλοδοξίες και μεγάλη αγάπη για το χάντμπολ. Η Θεσσαλονίκη μοιάζει πολύ την Φορταλέζα, την γενέτειρα πόλη μου στην Βραζιλία, οπότε πιστεύω θα νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου!». 

Bem-vindo, Elaine!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ