Μέγας ΠΑΟΚ στην Κροατία!

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo, στην δική του «πρεμιέρα» στον 2ο Προκριματικό Όμιλο του LEN Euro Cup, επικρατώντας στο Ζάγκρεμπ της οικοδέσποινας Mladost με 9-11. 

Ο ΠΑΟΚ Domus Ergo παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τους: Αϊβαλιώτη, Μιλάρντοβιτς, Κεχαλάρη, Τσολακούδη, Κόουπμαν, Καλαργυρό και Χαραλαμπόπουλο. 

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν νευρικό επιθετικά και για τις δύο ομάδες, μένοντας στο μηδέν σε μεγάλο διάστημα. Ο Δικέφαλος έβγαλε πάθος στην άμυνα του, μπλοκάροντας τους Κροάτες. Ο Καλαργυρός άνοιξε το σκορ από μακριά για τον ΠΑΟΚ Domus Ergo, 0-1, ωστόσο οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν τον παραπάνω και με τον Γκλούχιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 1-1, τελικό σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η εικόνα του παιχνιδιού θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά λόγω της... ευαισθησίας των διαιτητών στα μαρκαρίσματα των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μέσα σε δύο λεπτά τιμωρήθηκε με τρεις αποβολές, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Κροάτες, παίρνοντας κεφάλι με πέναλτι του Ράκοβατς, 2-1. Ο Χαραλαμπόπουλος ισοφάρισε στον παραπάνω, 2-2. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες ήταν χέρι-χέρι στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα στις δικές τους επιθέσεις, 4-4. Με δύο γκολ του Γκλούχιτς οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, 6-4, ο Μιλάρντοβιτς μείωσε, 6-5, με τον Ελέζ στον παραπάνω να.. γράφει το 7-5 για τους Κροάτες, σκορ τελικό για το πρώτο μέρος. 

Στην επανάληψη, μπορεί οι Κροάτες να ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι γκολ, χάρη σε πέναλτι του Γκλούχιτς, 8-5, ωστόσο η συνέχεια ήταν καθαρά «ασπρόμαυρη». Με τρομερή άμυνα και ώριμες αποφάσεις στην επίθεση, οι παίκτες του Χατζηθεοδώρου έδειξαν χαρακτήρα, παρουσιάζοντας εξαιρετικό πρόσωπο. Με γκολ του Κεχαλάρη στον παραπάνω ο Δικέφαλος μείωσε, 8-6, με τον Καλαργυρό έφερε την διαφορά στο γκολ, 8-7, ενώ το πέναλτι του Κεχαλάρη έφερε το παιχνίδι στα ίσια, 8-8, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο. 

Το τελευταίο και καθοριστικό, τέταρτο οκτάλεπτο, ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Με άμυνα για σεμινάριο, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κροάτες, δείχνοντας πως θέλει τη νίκη για εκείνον. Με Μιλάρντοβιτς στον παραπάνω ο Δικέφαλος πήρε προβάδισμα, 8-9, ενώ με το πέναλτι του Κεχαλάρη το επέκτεινε, 8-10. Μπορεί ο Ελέζ να μείωσε στο γκολ, 9-10, ωστόσο ο Κεχαλάρης ήταν εκείνος που «υπέγραψε» τη νίκη, πετυχαίνοντας το 9-11, σκορ το οποίο ήταν και τελικό. 

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 6-4, 1-3, 1-3

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Λασκαρίδης, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός 2, Κεχαλάρης 5, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης, Χαραλαμπόπουλος 1, Προσινικλής Π. 1, Κόουπμαν, Κουγιούνης, Αλειφτήρας.