Κυριαρχική εμφάνιση και νίκη επί της Δάφνης για τον ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Δάφνης Αγίου Δημητρίου με 75-62, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Τζετ-Ουίλσον, Κολλάτου, Καρλάφτη και Ουίλιαμς. 

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του πρώτου δεκάλεπτου σε όλη την διάρκεια του, με τις δύο ομάδες να διαδέχονται η μία την άλλη στο σκοράρισμα. Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν με 0-4 σερί, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή με τρίποντο της Καρλάφτη και καλάθια των Ουίλιαμς και Κολλάτου, 7-4. Το παιχνίδι ήρθε ξανά στα ίσια, με το 11-11 να είναι και τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο της Τζετ-Ουίλσον, 14-11. Στη συνέχεια η Δάφνη ισοφάρισε, 16-16, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει και πάλι το προβάδισμα με βολές της Ουίλιαμς, 18-16, το οποίο επέκτεινε με καλάθι της Κατσαμούρη, 20-16. Με «κρεσέντο» της Τζετ-Ουίλσον ο Δικέφαλος συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα του, 24-18. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε στις επαναφορές της Δάφνης, κάτι το οποίο του έδωσε ανοικτό γήπεδο και εύκολα καλάθια. Με Κολλάτου και Κιλαζίδου στο σκοράρισμα, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων, 36-28, τελικό σκορ για το πρώτο μέρος. 

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε «χτίσει» από τα προηγούμενα δεκάλεπτα. Με τις Ουίλιαμς και Τζετ-Ουίλσον να ηγούνται επιθετικά, ο Δικέφαλος πήρε και διψήφιο προβάδισμα, 43-33. Οι φιλοξενούμενες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με καλάθι της Κιλαζίδου διαμόρφωσε το τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο, 53-43. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του, με την Ουίλιαμς να κάνει «πάρτι» κάτω από την ρακέτα της Δάφνης. Η διαφορά συνέχισε να βρίσκεται σε διψήφια επίπεδα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει τρομερή διαχείριση του προβαδίσματος, έχοντας σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σημαντική νίκη με 75-62. 

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 36-28, 53-43, 75-62

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης) : Κιλαζίδου 8, Κιολέογλου 2, Στεφανάκη, Κατσαμούρη 2, Κουκουναρίδου, Ουίλιαμς 24, Ουίλσον 14 (1), Καρλάφτη 13 (2), Κολλάτου 12 (1)