«Τρελαίνει» την Ευρώπη ο... PAOK!

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών

Με γκολ 1" πριν από την λήξη, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo αναδείχθηκε ισόπαλος με την ισπανική, CN Mediterrani, 9-9, και πλέον έχει τις τύχες της πρόκρισης στα χέρια του. 

Ο Δικέφαλος μπορεί να μην ξεκίνησε καθόλου καλά στο πρώτο οκτάλεπτο, με τους Ισπανούς να διαβάζουν σωστά τον παίκτη παραπάνω. Οι CN Mediterrani ξεκίνησε με 2-0, με τον Κεχαλάρη να μειώνει στον παραπάνω σε 2-1. Η συνέχεια ωστόσο ήταν διαφορετική, καθώς οι Ισπανοί με 3-0 σερί, έκαναν το σκορ 5-1, το οποίο ήταν και τελικό για το πρώτο οκτάλεπτο. 

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε από ένα γκολ με πέναλτι από κάθε ομάδα, 6-2. Η συνέχεια ήταν ίδια, με τις δύο ομάδες να εμφανίζουν νευρικότητα στις επιθετικές τους επιλογές. Η λύση για ΠΑΟΚ και CN Mediterrani ήρθε και πάλι από το σημείο του πέναλτι, με το 7-3 να είναι και τελικό σκορ ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά. Ο ΠΑΟΚ Domus Ergo εμφάνισε πάρα πολύ καλό πρόσωπο, έδειξε χαρακτήρα, «σφίγγοντας» την άμυνα του ενώ παράλληλα είχε σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Μιλάρντοβιτς μείωσε σε 7-4, οι Ισπανοί απάντησαν σε 8-4, με τον Καπράγκο για τον Δικέφαλο να γράφει το τελικό 8-5. 

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Δικέφαλος έβγαλε ψυχή και έδειξε γιατί βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Με Κόουπμαν και Τσολακούδη μείωσε στο γκολ, μεταφέροντας το άγχος στους Ισπανούς, 8-7. Ο Πέρεζ έγραψε το 9-7 στον παραπάνω, ωστόσο τίποτα δεν είχε τελειώσει. Με Μιλάρντοβιτς ο ΠΑΟΚ Domus Ergo έκανε το 9-8, με τον Δικέφαλο να μην έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Κόουπμαν ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος έγραψε το 9-9, το οποίο δίνει τις τύχες της πρόκρισης στον ΠΑΟΚ Domus Ergo. 

Έτσι, το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην VK Primorac, στις 11:30, αποκτά χαρακτήρα «τελικού», καθώς αν ο ΠΑΟΚ Domus Ergo κερδίσει περνάει στις «16» καλύτερες ομάδες του LEN Euro Cup. 

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-2, 1-2, 1-4

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Καπράγκος 1, Παπαμανωλιουδάκης, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός, Κεχαλάρης 3, Μιλάρντοβιτς 2, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής Π., Κόουπμαν 2, Κουγιούνης, Αλειφτήρας.