Ψηλά το κεφάλι!

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών

Για την 5η αγωνιστική του 2ου Προκριματικού Ομίλου του LEN Euro Cup, ο ΠΑΟΚ Domus Ergo αντιμετώπισε στο Ζάγκρεμπ, την VK Primorac από το Μαυροβούνιο, από την οποία ηττήθηκε με 7-13. 

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Δικέφαλος εμφάνισε νευρικότητα στο παιχνίδι του, έχοντας πρόβλημα στις επιθετικές του επιλογές. Η VK Primorac άνοιξε το σκορ με τον Μρσιτς, ο οποίος ήταν ο μοιραίος του παιχνιδιού, 0-1. Με Μίλιτς στον παραπάνω έκανε το 0-2, ενώ ο Μρσιτς από το σημείο του πέναλτι έγραψε το 0-3 εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, ωστόσο το πρώτο γκολ ήρθε και πάλι από τους Μαυροβούνιους, 0-4. Ο Δικέφαλος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι, χάρη σε πέναλτι του Μιλάρντοβιτς, 1-4, σκορ τελικό για το πρώτο μέρος. 

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα γρήγορο γκολ. Ο Λασκαρίδης μείωσε σε 2-4, με τον Μίλιτς να κάνει το 2-5. Στον παραπάνω η VK Primorac πήρε νέο κεφάλι στο σκορ, 2-6, ο Κουγιούνης μείωσε σε 3-6, ωστόσο η συνέχεια ήταν δύσκολη για τον ΠΑΟΚ Domus Ergo, καθώς το 0-3 σερί έφερε το παιχνίδι στο 3-9. 

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, οι παίκτες του Δικεφάλου τα έδωσαν όλα με σκοπό την επιστροφή τους στο παιχνίδι. Με Κόουπμαν και Πόλυ Προσινικλή ο ΠΑΟΚ Domus Ergo μείωσε σε 5-9. Ο Μρσιτς στον παραπάνω έβαλε στοπ στο σερί των «ασπρόμαυρων», 5-10, με τον Τσολακούδη να μειώνει και πάλι στα τέσσερα γκολ, 6-10. Η εικόνα του παιχνιδιού στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε, ο Δικέφαλος έχασε τους Μιλάρντοβιτς και Κεχαλάρη με αποβολές, με το 7-13 να δίνει τη νίκη και την πρόκριση στην VK Primorac. 

Ο ΠΑΟΚ Domus Ergo ολοκλήρωσε ένα ονειρικό ευρωπαϊκό ταξίδι, καθώς έδειξε την δυναμική του απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του πόλο. Στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο Δικέφαλος απέδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο της υδατοσφαίρισης, με την προσπάθεια των παικτών του να μας γεμίζει περηφάνια. 

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-1, 2-5, 4-4

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αίβαλιώτης, Καπράγκος, Λασκαρίδης 1, Προσινικλής Ν., Καλαργυρός, Κεχαλάρης, Μιλάρντοβιτς 1, Τσολακούδης 1, Χαραλαμπόπουλος, Προσινικλής Π. 2, Κόουπμαν 1, Κουγιούνης 1, Αλειφτήρας.