«Πρεμιέρα» με το… δεξί για τον ΠΑΟΚ Morris!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Women's Football League ο ΠΑΟΚ Morris, κερδίζοντας στην πρεμιέρα την ΑΕΛ με 2-0.
 
Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Σαββίδου, Μήτκου, Καλέση, Χαλατσογιάννη, Γκορνέλα, Βαρδαλή, Γιαννακά και Ακίντα.
 
Στο πρώτο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ Morris έχει την πρωτοβουλία, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω των καιρικών συνθηκών, με την ΑΕΛ να είχε παθητικό ρόλο. Η πρώτη φάση της αναμέτρησης έγινε στο 19΄, η Χαλατσογιάννη με κλέψιμο από το κέντρο και με ωραία ατομική ενέργεια, πάτησε περιοχή και έσπασε την μπάλα στην Βαρδαλή, η οποία προσπάθησε να κρεμάσει την τερματοφύλακα της ΑΕΛ, αλλά εκείνη μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, η Μήτκου έκανε σέντρα από τα αριστερά και βρήκε την Γιαννακά μέσα στην περιοχή, η οποία απείλησε την εστία των φιλοξενούμενων, με την τερματοφύλακα τους να μπλοκάρει. Οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» άνοιξαν το σκορ στο 30΄, με την Μήτκου να κάνει μία σέντρα από τα αριστερά, την Γιαννακά να βρίσκεται στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά να κάνει το 1-0 . Λίγο αργότερα, στο 36΄ Δικέφαλος πραγματοποίησε μία αναγκαστική αλλαγή, με την Σαββίδου να παραχωρεί την θέση της στην Μπασούρη. Ένας ακόμη ωραίος συνδυασμός από τις «ασπρόμαυρες» στο 40΄ μεταξύ των Βαρδαλή, Καλέση και Ακίντα, με την τελευταία να υποδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά να σουτάρει ψηλά. Στο 45΄ ο διαιτητής δεν καταλόγισε ξεκάθαρο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά από ανατροπή της Γιαννακά μέσα στην περιοχή. Στο επόμενο λεπτό, η Μήτκου μετά από εκτέλεση κόρνερ βρήκε την Χαλατσογιάννη, η οποία έστειλε την μπάλα άουτ, έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0.
 
Στην επανέναρξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ Morris ήταν αυτός  που είχε την πρώτη ευκαιρία, με την Μπασούρη στο 51΄ να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Χαλατσογιάννη απείλησε με επικίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή και η τερματοφύλακας της ΑΕΛ έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 57΄ οι φιλοξενούμενες έμειναν με 10 παίκτριες και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, την εκτέλεση ανέλαβε η Βαρδαλή και ευστοχώντας στο πέναλτι έκανε το 2-0 για τον Δικέφαλο. Στο 60΄ η Μήτκου με ακόμα μία σέντρα ακριβείας βρήκε την Γκούνη, η οποία στην συνέχεια έκανε κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε για λίγο άουτ. Πέντε λεπτά μετά, η Μήτκου έκανε ένα μακρινό σουτ, το οποίο μπλόκαρε η τερματοφύλακας των αντιπάλων. Στο 70’ η Γκορνέλα έδωσε την θέση της στην Γιοβάνη. Η Βαρδαλή πήγε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 76’ με σουτ μέσα από την περιοχή, με την τερματοφύλακα της ΑΕΛ να πραγματοποιεί μία δύσκολη επέμβαση. Διπλή αλλαγή για τις «ασπρόμαυρες» στο 80’, η Ακίντα βγήκε με την Κατσάνου να παίρνει την θέση της, ενώ την Δοϊρανλή αντικατέστησε η Τουρετζόγλου. Έξι λεπτά μετά, η Μήτκου βρήκε με σέντρα την Γιαννακά, αυτή με την σειρά της έκανε μία κεφαλιά με πλάτη στην εστία, η οποία μπλοκαρίστηκε από την τερματοφύλακα. Στο 89΄ο ΠΑΟΚ Morris έκανε ακόμη μία επίθεση, με επικίνδυνη σέντρα της Μήτκου, η Κατσάνου έκανε προβολή μέσα από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, η οποία όμως κατέληξε άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Δικέφαλος απείλησε για τελευταία φορά, με την Γιαννακά να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την τερματοφύλακα της ΑΕΛ να μπλοκάρει. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 2-0 και τον ΠΑΟΚ Morris να ξεκινά με το δεξί την σεζόν.
 
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Λευτέρη Κανατάς, απέναντι στην Καστοριά, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Women's Football League.
 
ΠΑΟΚ Morris (Κανάτας):  Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή (80’ Τουρετζόγλου), Σαββίδου (36΄ Μπασούρη), Μήτκου, Καλέση, Χαλατσογιάννη, Γκορνέλα (70’ Γιοβάνη), Βαρδαλή, Γιαννακά, Ακίντα (80’ Κατσάνου).