«Πέρασε» από την Καστοριά ο ΠΑΟΚ Morris!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Women's Football League ο ΠΑΟΚ Morris, κερδίζοντας στην 2η αγωνιστική τον ΓΠΟ Καστοριάς με 0-3.
 
Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Μπασούρη, Μήτκου, Καλέση, Χαλατσογιάννη, Γκορνέλα, Βαρδαλή, Γιαννακά και Ακίντα.
 
Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Οι «ασπρόμαυρες» εκδήλωσαν την πρώτη τους επίθεση στο 9', με την Ακίντα μετά από μία όμορφη ατομική ενέργεια να μπαίνει μέσα στην περιοχή και να κάνει ένα σουτ, όμως απέκρουσε η τερματοφύλακας. Στο επόμενο λεπτό, η Μήτκου πάτησε περιοχή με την μπάλα στα πόδια αλλά η τερματοφύλακας της Καστοριάς βγήκε και μπλόκαρε. Το σκορ άνοιξε η Χαλατσογιάννη στο 14΄, η οποία έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ Morris με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από ασίστ της Μήτκου. Στα επόμενα λεπτά έπεσε ελαφρός ο ρυθμός του αγώνα με τον Δικέφαλο να έχει τον πλήρη έλεγχο και να εξουδετερώνει εύκολα τις όποιες προσπάθειες έκαναν οι γηπεδούχες. Στο 25΄ η ομάδα της Καστοριάς εκτέλεσε το πρώτο της κόρνερ με την Μιλγιόγια να διώχνει επιβλητικά με τις γροθιές και στη συνέχεια  ο ΠΑΟΚ Morris εκδήλωσε μία αντεπίθεση με την Ακίντα να κατεβαίνει την δεξιά πλευρά, να σπάει την μπάλα στην Γιαννακά και αυτή να απειλεί με πλασέ το οποίο πέρασε για λίγο άουτ. Στο 30΄ μετά από πολύ ωραία συνεργασία από τις Μήτκου, Γιαννακά και Βαρδαλή, η τελευταία σούταρε με την τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει. Στο 34΄και μετά από σέντρα της Γιαννακά, η Ακίντα διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά από μέσα από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας έκανε το 0-2 για τον ΠΑΟΚ Morris. Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Δικέφαλος εστίασε στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας, επιβάλλοντας τον ρυθμό του και το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 0-2.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ Morris μπήκε πολύ δυναμικά και με πλασέ της Βαρδαλή στο 47' έκανε το 0-3. Στο επόμενο λεπτό, η Μπασούρη με μακρινό σουτ προσπάθησε να βρει δίχτυα αλλά απέκρουσε η τερματοφύλακας της Καστοριάς. Μετέπειτα ο Δικέφαλος έδωσε χώρο στις γηπεδούχες, χωρίς όμως να χάσει τα ηνία του αγώνα. Στο 64' έγινε η πρώτη διπλή αλλαγή για τις «ασπρόμαυρες», με την Καλέση να δίνει την θέση της στην Γιοβάνη και την Γιαννακά να βγαίνει για να μπει η Σιδηροπούλου. Στο 67' η Ακίντα βρήκε και πάλι δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ. Τρία λεπτά αργότερα, η Ακίντα με σέντρα της από τα δεξιά, βρήκε την Μήτκου και αυτή προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη με κεφαλιά, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών. Η επόμενη αλλαγή έγινε στο 70', με την Τουρετζόγλου να περνάει στην θέση της Χαλατσογιάννη. Στο 74' η Ακίντα θέλησε να γίνει και πάλι απειλητική για την αντίπαλη εστία, όμως και για άλλη μία φορά την σταμάτησε το σφύριγμα του διαιτητή για επιθετικό φάουλ. Η δεύτερη διπλή αλλαγή για τον Δικέφαλο έγινε στο 80', με την Δοϊρανλή να δίνει την θέση της στην Θεοδωράκη και την Βαρδαλή να περνάει έξω για να μπει η Τζούρτζεβιτς. Στο 82' δόθηκε έμμεσο φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ Morris, με την Μπασούρη να  μοιράζει στην Μήτκου και αυτή στη συνέχεια να σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Τέσσερα λεπτά μετά η Γκορνέλα αντίκρισε την κίτρινη κάρτα και στην εκτέλεση του φάουλ η Μιλγιόγια απέκρουσε, στέλνοντας την μπάλα μακριά. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 0-3.
 
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Λευτέρη Κανατάς, απέναντι στον Βόλο 2004, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Women's Football League.
 
ΠΑΟΚ Morris (Κανάτας): Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή (80’ Θεοδωράκη), Μπασούρη, Μήτκου, Καλέση (64’ Γιοβάνη), Χαλατσογιάννη (70’ Τουρετζόγλου), Γκορνέλα, Βαρδαλή (80’ Τζούρτζεβιτς), Γιαννακά (64’ Σιδηροπούλου) και Ακίντα.