Μ. Σολοποτιάς: «Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ Β!»

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Για το εγχείρημα του γυναικείου ΠΑΟΚ Β', και τα οφέλη τα οποία μπορεί να προσφέρει στην πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα του Δικεφάλου, μίλησε στο acpaok.gr, ο προπονητής της ομάδας, Μανώλης Σολοποτιάς. 

- Ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ για το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο, με την δημιουργία μίας δεύτερης ομάδας η οποία θα αγωνίζεται σε Εθνικό Πρωτάθλημα. Εσείς έχετε τη τύχη να είστε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος ηγείται προπονητικά αυτό το εγχείρημα, είναι κάτι ξεχωριστό για εσάς;

- «Καταρχάς να πω ότι είναι κάτι το συγκλονιστικό για εμένα. Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, κ. Αθανάσιο Κατσαρή, τον έφορο της γυναικείας ομάδας, κ. Κωνσταντίνο Βαρδαλή, και τον υπεύθυνο της Β' Ομάδας, κ. Αντώνη Κιουρεξίδη, για την μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δίνουν. Είμαι σ' ένα μεγάλο σωματείο το οποίο ταιριάζει να έχει τα τμήματα υποδομών και στο γυναικείο τμήμα. Ήδη υπάρχουν τέσσερα τμήματα, και το αποτέλεσμα είναι ότι η Β' ομάδα ξεκινάει πρώτη φορά σε αγώνες εθνικής κατηγορίας, παίρνοντας πολλές εμπειρίες. Αυτό αποτελεί για τον σύλλογο αλλά και για εμάς μία τεράστια πρόοδο, η οποία θα δώσει την ευκαιρία, και έχουμε θέσει αυτό τον σκοπό, τρία με τέσσερα κορίτσια κάθε χρόνο να ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα. Οι παίκτριες είναι ηλικίας από 12 έως 15 ετών, και μπαίνουν στα... βαθιά, γνωρίζοντας το πραγματικό ποδόσφαιρο, το οποίο θα τις δώσει και τις ίδιες τις δυνατότητες να αναπτυχθούν. Ο ΠΑΟΚ ως μεγάλος σύλλογος που είναι, θα έχει στο γυναικείο ποδόσφαιρο μία σειρά, ξεκινώντας από την ηλικία των 6-7 ετών, να φτάνουν μερικά χρόνια αργότερα να ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό, και για το γυναικείο ποδόσφαιρο το οποίο αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο, αλλά πάντα πρωτοπόρος ο ΠΑΟΚ δείχνει τον δρόμο και στις υπόλοιπες ομάδες τι πρέπει να κάνουν για να αναπτυχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο». 

- Είναι δύσκολο για εσάς να δώσετε κίνητρο στα κορίτσια να διεκδικήσουν τη νίκη;, αφού βαθμολογικά δεν έχουν κάποιο όφελος.

- «Το κίνητρο είναι τεράστιο μόνο που ανήκουν σε αυτόν τον σύλλογο. Το βλέπω στα μάτια τους και στην διάθεση που δείχνουν, εδώ και δύο μήνες. Τα κορίτσια έχουν μεγάλο ζήλο, και το πρότυπο τους είναι η πρώτη ομάδα, η οποία παίρνει τα πρωταθλήματα, και είμαστε τυχεροί που είναι μία ομάδα η οποία δίνει ευκαιρία στις νεαρές αθλήτριες. Αυτό από μόνο του σκεπάζει κάθετι βαθμολογικό ενδιαφέρον». 

- Η δημιουργία της Β' Ομάδας είναι μία καλή ευκαιρία και για τις νεαρές αθλήτριες της Α' Ομάδας, οι οποίες δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, να μπουν ομαλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, παίζοντας με την Β' Ομάδα;

- «Αυτό είναι κάτι σημαντικό. Προς το παρόν εμείς ετοιμάζουμε τα κορίτσια τα οποία είναι ήδη στην ακαδημία. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε και κάποια κορίτσια από την πρώτη ομάδα, τα οποία δεν αγωνίζονται. Έτσι θα βοηθάνε και τον εαυτό τους και τον σύλλογο, γιατί με αυτό τον τρόπο θα μας φέρουν πιο κοντά ώστε να... παντρεύονται οι ηλικίες και τα τμήματα. Αυτός είναι ο στόχος, το κάθε τμήμα να έχει άμεση επικοινωνία και άμεση συνεργασία με το επόμενο, και σταδιακά να φτάνουν οι παίκτριες πανέτοιμες στην πρώτη ομάδα». 

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter