Τον... λύγισαν κούραση και απώλεια της Τζετ-Ουίλσον

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την 12η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου, τον Πρωτέα Βούλας, από τον οποίο και ηττήθηκε με 74-55. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κολλάτου, Κιλαζίδου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη και Ουίλιαμς. 

Δυναμικά ξεκίνησε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, κυριαρχώντας πραγματικά στο παρκέ για ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Με τους πόντους να μοιράζονται απ' όλες τις παίκτριες, η διαφορά αυξήθηκε από την αρχή, 2-11, ενώ έπιασε και διψήφια επίπεδα, 4-16. Με επιθετικό κρεσέντο της Καρλάφτη, και ατσάλινη άμυνα, ο Δικέφαλος τελείωσε την πρώτη περίοδο μπροστά με 13-26. 

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε... ριζικά στην δεύτερη περίοδο, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει δικαιολογημένη κόπωση λόγω του κλειστού ροτέισον, η οποία επέτρεψε στις γηπεδούχες να επιστρέψουν στο παιχνίδι, 24-29. Η κακοτυχία συνεχίστηκε, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την Τζετ-Ουίλσον, η οποία τραυματίστηκε και έμεινε εκτός για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το «σοκ», έμεινε χαμηλά επιθετικά, με τις γηπεδούχες να κάνουν την ανατροπή, κλείνοντας το πρώτο μέρος στο 33-32. 

Η κούραση και η απουσία της Τζετ-Ουίλσον δεν επέτρεψαν στις παίκτριες του ΠΑΟΚ να πάρουν το μομέντουμ, με τον Πρωτέα να ανεβάζει σταδιακά όλο και περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς. Όπως στην δεύτερη, έτσι και στην τρίτη περίοδο, ο Δικέφαλος έμεινε χαμηλά επιθετικά, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχες, παίρνοντας διψήφιο προβάδισμα στο τέλος, 55-43. 

Με τις επιθετικές επιλογές να... στερεύουν, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην τέταρτη περίοδο. Ο Δικέφαλος έψαχνε ένα σημείο στο παιχνίδι, το οποίο θα τον επανάφερε σε αυτό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήρθε, με τις «ασπρόμαυρες» να γνωρίζουν την ήττα με 74-55. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άγγελου Αγγελίδη, στις 4 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, εντός έδρας, κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου, για την 13η αγωνιστική της Α1.  

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 33-32, 55-43, 74-55

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου, Κιολεόγλου 3, Στεφανάκη 2, Κατσαμούρη 2, Μινοβγίδου, Ουίλιαμς 7, Τζετ-Ουίλσον 8(2), Καρλάφτη 22(2), Πολυμέρου, Κολλάτου 11(1)