Κυρίαρχος απέναντι στον ΠΑΣ ο ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 81-60, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Κολλάτου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη και Ουίλιαμς. 

Με ποικιλία στο σκοράρισμα, όσον αφορά τα πρόσωπα, και με κυριαρχικό χαρακτήρα, ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Ο Δικέφαλος, στηριζόμενος κυρίως στην περιφέρεια του, κρατούσε ένα προβάδισμα πέντε πόντων, 15-10 και 17-12. Σ' εκείνο το σημείο, οι παίκτριες του Δικεφάλου «έσφιξαν» την άμυνα τους, και με 7-0 σερί επιθετικά, διαμορφώθηκε το τελικό για το πρώτο δεκάλεπτο, 24-12. 

Με το πόδι στο... γκάζι μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με Κατσαμούρη, Τζετ-Ουίλσον και Ουίλιαμς να διαμορφώνουν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, 30-12. Με τρίποντο της Καρλάφτη η διαφορά έφτασε στους 20, 33-13, με τον Δικέφαλο παράλληλα να παίζει υποδειγματικά στην άμυνα. Κολλάτου και Κιλαζίδου αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, 38-15, με τον ΠΑΣ να μην μπορεί να αντιδράσει. Παίζοντας σε υψηλό τέμπο ο ΠΑΟΚ, το πρώτο μέρος «έκλεισε» με το υπέρ του 47-26. 

Στην επανάληψη, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ δεν χαλάρωσαν, έχοντας σταθερά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Δικέφαλος έβαλε την μπάλα μέσα, «ταΐζοντας» την Ουίλιαμς, η οποία με συνεχόμενους πόντους έδινε στη νίκη του ΠΑΟΚ διαστάσεις θριάμβου, 56-30. Με πολύ καλή άμυνα ο ΠΑΟΚ κρατούσε τον ΠΑΣ μακριά από το σκορ. Η Κιλαζίδου πέτυχε μπάζερ-μπίτερ, με το 66-43 να είναι το τελικό σκορ για το τρίτο δεκάλεπτο. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριαρχώντας σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά συνέχισε να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τις παίκτριες του Δικεφάλου να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση. Ο Άγγελος Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του, με το 81-60 να δίνει τη νίκη στον ΠΑΟΚ. 

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 47-26, 66-43, 81-60

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 13(1), Κιολέγλου, Κουκουναρίδου, Κατσαμούρη 9, Μινοβγίδου, Τόγια, Ουίλιαμς 12, Τζετ-Ουίλσον 16(2), Καρλάφτη 14(4), Πολυμέρου, Κολλάτου 17(1).