«Λύγισε» στην παράταση...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την 15η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου και αντιμετώπισε το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου, την Δάφνη Αγίου Δημητρίου, γνωρίζοντας την ήττα στην παράταση με 85-73. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κολλάτου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη, Ουίλιαμς και Πέρι. 

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε σε ρυθμούς «ντέρμπι», με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ στο πρώτο τρίλεπτο αλλά τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, 7-10. Οι γηπεδούχες στη συνέχεια αντέδρασαν και έκαναν την ανατροπή, 14-12, με τον ΠΑΟΚ όμως να μην τις αφήνει να ξεφύγουν έχοντας σε καλή μέρα επιθετικά τις Κολλάτου, Καρλάφτη και Τζετ-Ουίλσον, 18-17. Με τρίποντο της Ουέλς έντεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος διαμορφώθηκε το τελικό του πρώτου δεκαλέπτου, 23-17. 

Φανερά επηρεασμένος από τον τρόπο τον οποίο τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο και στο δεύτερο, επιτρέποντας στις γηπεδούχες να πάρουν διψήφιο προβάδισμα, 33-22. Με Πέρι και Τζετ-Ουίλσον ο Δικέφαλος μείωσε, 33-26, με την Δάφνη ωστόσο να ανακτά το προβάδισμα, 42-26. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο το πρώτο μέρος τελείωσε στο 49-33. 

Διαφορετική ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας πραγματικά μία κατάθεση ψυχής. Η αρχή έγινε από την τρίτη περίοδο, στην οποία οι παίκτριες του Άγγελου Αγγελίδη «έσφιξαν» την άμυνα τους, δεχόμενες μόλις δώδεκα πόντους. Από το 61-45 και έπειτα, οι «ασπρόμαυρες» έκαναν ένα μικρό σερί 0-5, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 61-50. 

Η τελική αντεπίθεση έγινε στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Με «όπλο» του και πάλι την άμυνα, ο ΠΑΟΚ οδήγησε την Δάφνη σε λάθη, ενώ την κράτησε επιθετικά χαμηλά, μόλις στους οκτώ πόντους. Με ποικιλία στις επιθετικές επιλογές ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα... μέτρα του περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος, 69-67. Σ' ένα άκρως νευρικό τρίλεπτο, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποιο καλάθι. Την λύση έδωσε η Κιλαζίδου έντεκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, στέλνοντας με καλάθι της το παιχνίδι στην παράταση, 69-69. 

Στην παράταση η Δάφνη ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας το προβάδισμα το οποίο μετέφερε το άγχος στις παίκτριες του ΠΑΟΚ. Με τρίποντο της Σπαθάρου η Δάφνη πήρε σημαντική διαφορά σε κομβικό σημείο, 79-72, με τον Δικέφαλο να μένει χαμηλά επιθετικά. Οι «ασπρόμαυρες» ρίσκαραν ανεβάζοντας την πίεση τους, ωστόσο δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το τελικό 85-73.