Μήτκου και Ακίντα «υπέγραψαν» μυθική ανατροπή στην Λάρισα!

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Women's Football League ο ΠΑΟΚ Morris, κερδίζοντας στην 8η αγωνιστική την ΑΕΛ με 1-2. 

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Γιαννακά, Μήτκου, Μπασούρη, Χαλατσογιάννη, Γκορνέλα , Βαρδαλή, Κατσάνου και Ακίντα.

Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι ο Δικέφαλος, ο οποίος πήρε από τα πρώτα λεπτά την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας μέσα από συνδυασμούς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Στο 6ο λεπτό η Μπασούρη απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Γιαννακά να γίνει επικίνδυνη, με σουτ το οποίο κατέληξε άουτ. 

Ο Δικέφαλος συνέχισε να είναι διαρκώς στην επίθεση, με την ΑΕΛ να έχει παθητικό ρόλο, απειλώντας με την Ακίντα στο 19'.

Στο 22ο λεπτό και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του ΠΑΟΚ Morris στο κέντρο, έφυγε στην αντεπίθεση και πέτυχε γκολ με Στρυμονιάρη, ανοίγοντας το σκορ, 1-0.

Οι «ασπρόμαυρες» ανέβασαν περισσότερο την πίεση τους, προσπαθώντας να βρουν ένα γκολ ισοφάρισης. Στο 26ο λεπτό ο Δικέφαλος έφτασε πολύ κοντά στο 1-1, ωστόσο το σουτ της Βαρδαλή κατέληξε λίγο άουτ. Στο 37ο και 41ο λεπτό η Γιαννακά απείλησε δύο φορές, μη βρίσκοντας στόχο με το κεφάλι. 

Ο καταιγισμός ευκαιριών συνεχίστηκε από πλευράς ΠΑΟΚ, με την Κατσάνου να απειλεί με το κεφάλι στο 43ο λεπτό, την Ακίντα με σέντρα σουτ στο 45ο λεπτό, και την Χαλατσογιάννη με μακρινό σουτ στο 46ο λεπτό, ωστόσο καμία από τις τρεις φάσεις δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα. Έτσι, το πρώτο μέρος τελείωσε στο 1-0. 

Στο δεύτερο μέρος ο Λευτέρης Κανάτας έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο 46' την Καλιεντζίδου στην θέση της Κατσάνου. 

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΛ να έχει διαρκώς παθητικό ρόλο. Στο 47ο λεπτό η Γιαννακά απείλησε με το σουτ της να καταλήγει άουτ.

Στο 49ο λεπτό η Γκορνέλα κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε Μήτκου, ωστόσο η Μαργαρίτη απέκρουσε κρατώντας το 1-0. Στο 52ο λεπτό η Γιοβάνη πέρασε στην θέση της Γκορνέλα, με τον Λευτέρη Κανάτα να κάνει την δεύτερη αλλαγή του. 

Οι «ασπρόμαυρες» ανέβαζαν όλο και περισσότερο την πίεση τους, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55ο λεπτό η Μήτκου προσπάθησε να ισοφαρίσει ωστόσο το συρτό της σουτ εξουδετερώθηκε από την Μαργαρίτη, ενώ στο 57ο και 59ο λεπτό ο ΠΑΟΚ Morris έγινε επικίνδυνος με την Καλιεντζίδου, ωστόσο η Ελληνίδα εξτρέμ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Με τον ΠΑΟΚ Morris να είναι συνεχώς στην επίθεση, το παιχνίδι ήταν πραγματικά ένας «ασπρόμαυρος» μονόλογος. Στο 70ο λεπτό η Γιοβάνη σούταρε με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Καλιεντζίδου εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, ωστόσο η Μαργαρίτη μπλόκαρε.

Το γκολ για τον Δικέφαλο ήρθε στο 82ο λεπτό. Η Ακίντα με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΑΟΚ Morris. 

Ύστερα από το γκολ της Ακίντα, οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεση τους, ψάχνοντας το γκολ της νίκης. 

Ο Δικέφαλος έκλεισε την ΑΕΛ στην δική της περιοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τις «ασπρόμαυρες» να ψάχνουν τρόπο να φτάσουν προς το πολυπόθητο τέρμα. 

Στο 96ο λεπτό η Μαρία Μήτκου με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, το οποίο έκανε την ανατροπή για τον ΠΑΟΚ Morris, δίνοντάς του ουσιαστικά και τη νίκη, 1-2. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Λευτέρη Κανάτα, απέναντι στην Καστοριά, εντός έδρας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Women's Football League.

ΠΑΟΚ Morris (Κανάτας): Μιλγιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Γιαννακά, Μήτκου, Μπασούρη, Χαλατσογιάννη, Γκορνέλα (52' Γιοβάνη), Βαρδαλή, Κατσάνου (46' Καλιεντζίδου), Ακίντα.