Η Αγνή Ζυγούρα επέστρεψε στο «Σπίτι» της!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 27/01/2023


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Χάντμπολ γυναικών, ΠΑΟΚ mαteco, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Αγνή Ζυγούρα, για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. 

Γεννημένη στις 04/02/1996, η Αγνή Ζυγούρα αγωνίζεται στην περιφέρεια και έχει ύψος 175cm. 

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χάντμπολ από την Καστοριά, στην οποία παρέμεινε μέχρι και τα 18 της χρόνια. 

Το 2014 μετακόμισε στην Αθήνα, για λογαριασμό του ΟΦΝΙ, στον οποίο παρέμεινε μέχρι και το 2018. Εκεί, κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, ξεχωρίζοντας με τις εμφανίσεις της, και συμβάλλοντας τα μέγιστα σε αυτές τις επιτυχίες του αθηναϊκού συλλόγου. 

Η σεζόν 2018-2019 την βρίσκει για πρώτη φορά στα «ασπρόμαυρα», αφού έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί για τον ΠΑΟΚ mαteco. Με τον Δικέφαλο κατακτά το «νταμπλ» στην πρώτη της σεζόν στα «ασπρόμαυρα», μένοντας στην Θεσσαλονίκη τη μισή σεζόν 2019-20. 

Τον Δεκέμβριο του 2020 κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της, πηγαίνοντας στην Ισπανία για λογαριασμό της Rocasa Gran Canaria. Η μοναδική της εμπειρία στο υψηλού επιπέδου ισπανικό πρωτάθλημα συνοδεύεται με την κατάκτηση του EHF Women's Cup, με την Ελληνίδα περιφερειακό να φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης. 

Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στην Αυστρία για λογαριασμό της Dornbirn. ούσα η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος Αυστρίας μέχρι και την διακοπή λόγω των εορτών. Παράλληλα, η Αγνή Ζυγούρα συνδύασε το χάντμπολ με την επαγγελματική της καριέρα, καθώς εργαζόταν ως οδοντοτεχνήτρια. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ mαteco, η Αγνή Ζυγούρα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Μετά από δύο χρόνια στο εξωτερικό με έντονες εμπειρίες, τόσο θετικές, όπως ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου με την Rocasa Gran Canaria, όσο και οι αρνητικές όπως οι δύο συνεχόμενοι τραυματισμοί μου, αλλά και εμπειρίες ζωής στην Αυστρία, όπου για πρώτη φορά δούλεψα σε καθημερινή βάση στο αντικείμενο το οποίο σπούδασα, επανέρχομαι στον ΠΑΟΚ με καθαρή σκέψη, έχοντας στόχο την κατάκτηση των δύο τίτλων, μετά την πολύ καλή πρόταση από τη Διοίκηση της ομάδας, η οποία με έπεισε ότι θέλουν πραγματικά τους τίτλους». 

Καλώς ήρθες στο «Σπίτι» σου Αγνή! 

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ