Προσπάθησε για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για την 19η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου και αντιμετώπισε τις Εσπερίδες Καλλιθέας, γνωρίζοντας την ήττα με 68-59. 

Ο ΠΑΟΚ, παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κολλάτου, Κιλαζίδου, Τζετ-Ουίλσον, Ουίλιαμς και Πέρι.

Όντας άστοχος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Δικέφαλος, οι γηπεδούχες πήραν μία σημαντική διαφορά παίρνοντας πολλούς πόντους από την Γούλφολκ, 9-1. Οι «ασπρόμαυρες» έβαλαν την μπάλα... μέσα, παίρνοντας πόντους από Ουίλιαμς και Πέρι, 9-5, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ίδια, καθώς η διαφορά αυξήθηκε μέχρι και το τελικό για το πρώτο δεκάλεπτο, 22-9. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η επιθετική αστοχία ακολούθησε τις παίκτριες του Αγγελίδη, έχοντας περίπου 10% από την γραμμή των τριών πόντων. Οι Εσπερίδες εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του ΠΑΟΚ, παίρνοντας σημαντική διαφορά, έχοντας οι ίδιες ιδιαίτερη ευστοχία, Η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, μέχρι και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 39-21. 

Στην επανάληψη μπορεί οι Εσπερίδες να πέτυχαν πρώτες καλάθι, 41-21, ωστόσο η συνέχεια ήταν καθαρά «ασπρόμαυρη». Με σούπερ άμυνα και επίθεση, οι παίκτριες του ΠΑΟΚ έβγαλαν αντίδραση, τρέχοντας ένα εκπληκτικό σερί 0-19, με το οποίο έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, μειώνοντας στον πόντο, 41-40. Οι Εσπερίδες απάντησαν με 7-0 σερί, παίρνοντας μία διαφορά ασφαλείας, 48-40, ωστόσο στη συνέχεια με την Κιλαζίδου ο Δικέφαλος «ψαλίδισε» την διαφορά, 50-45, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για την τρίτη περίοδο.

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο, οι Εσπερίδες ξεκίνησαν με 5-0 σερί, 55-45. αλλά ο Δικέφαλος αντέδρασε, έχοντας ποικιλία προσώπων στο σκοράρισμα του καθώς Ουίλιαμς, Καρλάφτη, Πέρι και Τζετ-Ουίλσον «χτυπούσαν» ξεχωριστά. Με καλάθι της Πέρι δύο λεπτά πριν το τέλος η διαφορά επέστρεψε στους πέντε πόντους, 63-58. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να επιστρέψει, ωστόσο μετά την αποβολή με πέμπτο αυστηρό φάουλ στην Ουίλιαμς το έργο του έγινε ακόμα πιο δύσκολο, χάνοντας με 68-59. 

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 39-21, 50-45, 68-59

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 1, Κιολέογλου, Στεφανάκη, Κατσαμούρη, Ουίλιαμς 8, Τζετ-Ουίλσον 16(1), Καρλάφτη 11(3), Πέρι 15, Πολυμέρου, Κολλάτου 8(1).