Σημαντική νίκη με το... βλέμμα στο «κάτι παραπάνω»!

paok
Κατηγορία: Πόλο Γυναικών

Μία ακόμα σημαντική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΝΕ Πατρών με 10-6, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1 Πόλο ανδρών. 

Δυναμικά ξεκίνησε ο Δικέφαλος στο παιχνίδι, δημιουργώντας σερί 3-0, χάρη σε τέρματα των Φραγκιά, Καρυπίδου Μ. και Νιαρχάκου, αφού οι «ασπρόμαυρες» έβαλαν πολλές φορές την μπάλα... μέσα, τροφοδοτώντας τις φουνταριστές τους. Η Πάτρα μείωσε, με το 3-1 να είναι τελικό σκορ του πρώτου οκταλέπτου. 

Η «ασπρόμαυρη» υπεροχή συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει και πάλι την διαφορά με γκολ της Τζελέπη, 4-1. Η Πάτρα μείωσε, 4-2, με τον Δικέφαλο να απαντά με την Φραγκιά, 5-2. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τέρμα, με την αρχηγό του ΠΑΟΚ, Φραγκιά, να διαμορφώνει το τελικό για το πρώτο μέρος, 6-3. 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενες πέτυχαν πρώτες τέρμα, 6-4, με τον ΠΑΟΚ να απαντά με 2-0 σερί, χάρη σε τέρματα των Πουστινίκοβα και Καρυπίδου Μ., 8-4. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα στο τελευταίο λεπτό και τον ΠΑΟΚ, έχοντας σε πολύ καλή μέρα την τερματοφύλακα του, Τζούρκα, να κρατά την Πάτρα χαμηλά στο σκοράρισμα, διαμορφώθηκε το τελικό για το τρίτο οκτάλεπτο, 9-5.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο ΠΑΟΚ σκόραρε πρώτος με την Πουστινίκοβα, 10-5, δίνοντας την δυνατότητα στον Παναγιώτη Βέργο να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του. Έτσι, ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τις νεαρές Μπίκου και Παρασκευοπούλου, οι οποίες προέρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, δίνοντας τους την ευκαιρία να καταγράψουν ακόμα μία συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με τον Δικέφαλο να κερδίζει με 10-6. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, την Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 14:00, εκτός έδρας, απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. 

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 3-2, 1-1

ΠΑΟΚ (Βέργος): Σύκα-Λεριώτη, Μπίκου, Πουστινίκοβα 2, Τζελέπη 1, Καρυπίδου Μ. 3, Παρασκευοπούλου, Γραικού, Ακιλμπάγιεβα, Φραγκιά 3, Ντόνα-Τσιάκα, Νιαρχάκου, Τζούρκα, Καρυπίδου.