Πάει στα πλέι-οφ με ανεβασμένη ψυχολογία!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Χάντμπολ γυναικών ο ΠΑΟΚ mαteco, επικρατώντας του ΟΦΝΙ με 21-18, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.
 
Ο ΠΑΟΚ mαteco παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Καπρινιώτη, Χατζηπαρασίδου, Μεντεσίδου, Βράνσιτς, Σεβδίλη, Γκόμες και Μπουράτο.
 
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.
 
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυναμικά η αναμέτρηση και ήταν προσηλωμένες κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα. Από το δέκατο λεπτό και μετά ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς την αρχηγό του Μαρία Χατζηπαρασίδου, η οποία μετά από μία αψιμαχία αντίκρισε την μπλε κάρτα. Μέχρι και τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 2-3, με την Χατζηπαρασίδου να κάνει το 1-2 και την Μεντεσίδου το 2-3, ενώ λίγο αργότερα η Γκόμες μείωσε σε 3-4. Μετά ο ΠΑΟΚ «πάτησε γκάζι», με πολυφωνία στην επίθεση και τις αποκρούσεις της Καπρινιώτη, έκανε το 6-0 στην επίθεση. Με δύο εύστοχα πέναλτι της Μπροκάρντο και ακόμα τέσσερα τέρματα από τις Σεβδίλη, Μποριζόφσκα, Βράνσιτς και Ντίας το σκορ πήγε στο 9-6. Το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με 9-7.
 
Το δεύτερο μέρος του αγώνα ξεκίνησε πάλι με δυνατό τέμπο αλλά πιο ισορροπημένο. Οι «ασπρόμαυρες» είχαν τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα με την Σεβδίλη και την Βράνσιτς να κάνουν το 11-7. Στη συνέχεια η φιλοξενούμενες έκλεισαν την ψαλίδα όμως ο Δικέφαλος διατηρούσε ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» δύο τερμάτων. Η Βράνσιτς έκανε το 13-11 και λίγο αργότερα η Ντίας το 15-13, ευστοχώντας σε δύο πέναλτι η Μπροκάρντο έκανε το 16-14 και το 17-15 αντίστοιχα.  Μετέπειτα οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 18-18, όμως ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα με την Μπροκάρντο και την Ντίας να κάνουν το 20-18. Ενώ αμέσως μετά η Μπροκάρντο με το όγδοο τέρμα της στην αναμέτρηση διαμόρφωσε το τελικό 21-18.
 
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη, το Σάββατο 18 Μαρτίου, εντός έδρας, τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, στο πλαίσιο της ημιτελική φάσης των πλέι-οφ της Α1 Χάντμπολ γυναικών.