Έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά με εμφατική εμφάνιση ο ΠΑΟΚ mαteco!

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

Το 1-0 στην ημιτελική σειρά έκανε ο ΠΑΟΚ mαteco, επικρατώντας του ΑΕΣΧ Πυλαίας με 32-25, στο πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ για την Α1 Χάντμπολ γυναικών. 

Πριν το πρώτο σερβίς του αγώνα, πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του «Στρατηγού» της Θύρας 4, Μάκη Μαυρομιχάλη.

Ο Δημήτρης Πελεκίδης δεν είχε στην διάθεση τους τις Χατζηπαρασίδου, Σεβδίλη και Ζυγούρα, με τον Έλληνα τεχνικό να έχει περιορισμένες λύσεις στο ροτέισον.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν «ντέρμπι» στην μεγαλύτερη διάρκεια του, με τη μία ομάδα να διαδέχεται την άλλη στο σκοράρισμα, κάτι το οποίο διατηρούσε την ισορροπία, 6-6. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του, παίρνοντας σημαντικές αποκρούσεις από την Τσικνάκη, με την Ελληνίδα τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ mαteco να δίνει «πνοή». Οι «ασπρόμαυρες»... εξαργύρωσαν την καλή αμυντική τους παρουσία, ανεβάζοντας το προβάδισμα, με το πρώτο μέρος να κλείνει στο 16-10. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δικέφαλος δεν άφησε το πόδι από το... γκάζι, ανεβάζοντας την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 23-12. Με τρομερή εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα, παίζοντας όμορφο, συνδυαστικό χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ mαteco διατηρούσε τον ΑΕΣΧ σταθερά σε μεγάλη απόσταση, 28-18. Στα τελευταία λεπτά ο Δημήτρης Πελεκίδης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, οι παίκτριες του... χαλάρωσαν, με το τελικό σκορ να είναι 32-25. 

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η δυναμική παρουσία του Κόσμου του ΠΑΟΚ, ο οποίος με την φωνή και τον μοναδικό παλμό του έδωσε «φτερά» στις παίκτριες του Δικεφάλου. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη, την Κυριακή 26 Μαρτίου, εκτός έδρας, κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας για το Game 2 της ημιτελικής σειράς. 

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-4, 5-6, 9-8, 12-10, 16-10 (ημχ.) 20-11, 23-12, 24-15, 28-18, 29-20, 32-25

ΠΑΟΚ mαteco (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου 5, Βράντσιτς 3, Ζυγούρα, Καπρινιώτη, Σαμολαδά 2, Γκόμες 3, Ζενέλι 6, Μποριζόφσκα 3, Νταβέφσκα, Τομάσεβιτς, Μπρούνα Ντίας 2, Χριστοφόρις 2, Μπουράτο 2.