Πλήρωσε το κακό πρώτο δεκάλεπτο...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για το Game 2 των Play-off της A1 Μπάσκετ γυναικών, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου, τον τοπικό ΟΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 86-80. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη, Ουίλιαμς και Πέρι, με το ροτέισον του Άγγελου Αγγελίδη να είναι περιορισμένο στα φόργουρντ, καθώς ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε στην διάθεσή του την Κατσαμούρη. 

«Μουδιασμένα» μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ, επιτρέποντας στις γηπεδούχες να πάρουν προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, 10-2. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος μείωσε, 10-6, ωστόσο τα Χανιά, στηριζόμενα επιθετικά στην Τζόνσον, αύξησαν την διαφορά, 19-8. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο 24-11. 

Με πιο επιδραστική παίκτρια την Κολλάτου, ο Δικέφαλος μπήκε στην δεύτερη περίοδο με στόχο να μειώσει στο σκορ. Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες διαδέχονταν η μία την άλλη στο σκοράρισμα, κάτι το οποίο κρατούσε την διαφορά ψηλά υπέρ των γηπεδούχων, 31-16. Στη συνέχεια με δίποντο της Τζόνσον τα Χανιά ξέφυγαν με 16, 38-22, ωστόσο οι παίκτριες του Αγγελίδη έβγαλαν αντίδραση και με 0-9 σερί μείωσαν την διαφορά, 38-31. Στο τελευταίο λεπτό τα Χανιά πέτυχαν καλάθι, 40-31, με το τρίποντο της Χ. Γεροστεργίου πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη να διαμορφώνει το τελικό του πρώτου ημιχρόνου, 43-31.

Στην επανάληψη, ο Δικέφαλος προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο οι γηπεδούχες κρατούσαν την διαφορά, 51-35. Οι «ασπρόμαυρες»... προδόθηκαν από την αστοχία τους, κυρίως από την γραμμή των τριών πόντων, κάτι το οποίο τις απέτρεπε ώστε να μειώσουν στο σκορ, 58-41. Μ' ένα «ξέσπασμα» σε επίθεση και άμυνα στα τελευταία λεπτά, ο Δικέφαλος μείωσε, 62-50, ωστόσο το τρίτο δεκάλεπτο «έκλεισε» στο 66-50. 

Με το έργο των παικτριών του Δικεφάλου να είναι δύσκολο, εκείνες προσπάθησαν να μειώσουν, ρισκάροντας στην άμυνα τους. Αυτό άφησε πολλές φορές... εκτεθειμένο τον Δικέφαλο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχες, αυξάνοντας την διαφορά, 77-56. Σ' εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ «έσφιξε» την άμυνά του, πήρε σωστές αποφάσεις στην επίθεση, και κάνοντας ένα 0-10 σερί, μείωσε αισθητά, μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα στην διεκδίκηση του παιχνιδιού, 77-66. Έχοντας ψυχολογία από το σερί, οι παίκτριες του Αγγελίδη τα έδωσαν όλα, μειώνοντας στο τελευταίο δίλεπτο με καλάθι και φάουλ της Τζετ-Ουίλσον, 81-73. Με τρίποντα των Κολλάτου και Τζετ-Ουίλσον η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο στην συνέχεια, 85-80, ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με 86-80

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για τις θέσεις 7-8 τον Πρωτέα Βούλας, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, με την σειρά να ξεκινάει στο 1-1, λόγω των αποτελεσμάτων της κανονικής διάρκειας. Ο νικητής της σειράς κρίνεται στις τρεις νίκες. 

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 43-31, 66-50, 86-80

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 10, Κιολέογλου, Στεφανάκη, Ουίλιαμς 12, Τζετ-Ουίλσον 18(1), Καρλάφτη 10(2), Πέρι 10, Κολλάτου 20(1).