«Ασπρόμαυρο» πέρασμα από την Μίκρα!

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Γυναικών

Το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Volley League γυναικών έκανε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Άρη στην Μίκρα με 2-3. 

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας να διαχειριστεί τις απουσίες των Βεργίδου, Πολυνοπούλου και Κάφρεϊ,  παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Ηλιοπούλου, Μερτέκη, Στράντζαλη, Μπλάνκο, Τερζόγλου, Κρολ και λίμπερο την Ξανθοπούλου.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα στους πρώτους πόντους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, 4-4. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό του και με Τερζόγλου-Μερτέκη πήρε προβάδισμα, 7-10, αναγκάζοντας τον Τσαϊρέλη σε τάιμ-άουτ. Κρατώντας υψηλό τέμπο, ο Δικέφαλος αύξησε το προβάδισμα του, 9-14, ωστόσο οι γηπεδούχες αντέδρασαν στην τελική ευθεία και ισοφάρισαν, 19-19. Το προβάδισμα των αντιπάλων, 22-21, δεν δημιούργησε πρόβλημα στις «ασπρόμαυρες», οι οποίες με σερί 0-3 πήραν το πρώτο σετ μπολ, 22-24. Η Κρολ με επίθεση «εξαργύρωσε» το πρώτο σετ μπολ για τον ΠΑΟΚ, κάνοντας με 22-25 το 0-1.

Με την ψυχολογία υπέρ του και χάρη στα πιεστικά σερβίς των Ηλιοπούλου και Μπλάνκο, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε διαφορά από νωρίς στο δεύτερο σετ, 5-10. Οι γηπεδούχες μείωσαν, 9-11, ο Φενόλιο κάλεσε σε τάιμ-άουτ, το οποίο λειτούργησε ευεργετικά, 10-14. Ο Δικέφαλος συνέχιζε να βρίσκεται σε ρόλο οδηγού στην τελική ευθεία, 19-22, ωστόσο οι γηπεδούχες ισοφάρισαν, 23-23. Το σετ οδηγήθηκε σε... παράταση, 24-24, με τις αντίπαλες να κατακτούν το δεύτερο σετ με 26-24, 1-1.

Απόλυτα κυριαρχικός και αποφασισμένος να μην μπει σε περαιτέρω... περιπέτειες, ο ΠΑΟΚ στο τρίτο σετ δημιούργησε από νωρίς σημαντική διαφορά, παίζοντας βόλεϊ υψηλού επιπέδου, το οποίο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν οι παίκτριες του Άρη, 4-15. Σ' ένα τρίτο σετ στο οποίο υπήρχε μόνο μία ομάδα, αυτή του ΠΑΟΚ, η διαφορά όχι μόνο δεν μειωνόταν, αλλά αυξάνονταν όλο και περισσότερο, 6-22. Έτσι, ο ΠΑΟΚ στην τελική ευθεία συνέχισε σε υψηλό τέμπο και με το φοβερό 10-25 έκανε το 1-2.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του τέταρτου σετ από αυτή του τρίτου, καθώς υπήρξε ισορροπία καθόλη την διάρκειά του. Μπορεί οι γηπεδούχες στην αρχή να είχαν την διαφορά, 13-7, ωστόσο με «ασπρόμαυρη» αντίδραση το σετ ήρθε στην τελική ευθεία σε ισορροπία, 19-18. Σε κομβικό σημείο οι αντίπαλες πέρασαν και πάλι μπροστά, 22-18, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με τον Άρη να κάνει με 25-21 το 2-2. 

«Ασπρόμαυρη» υπεροχή στο τάι-μπρέικ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα, έχοντας καλή λειτουργία στο μπλοκ και τελειωμένες... μπάλες στην επίθεση από Κρολ και Μπλάνκο, 4-8. Μετά την αλλαγή του τερέν, μπορεί οι γηπεδούχες να έβγαλαν αντίδραση, μειώνοντας στους δύο πόντους, 6-8, ωστόσο με ψυχραιμία και ωριμότητα ο ΠΑΟΚ κρατούσε τις αντίπαλες σε απόσταση... ασφαλείας, 9-12. Συνεχίζοντας σε υψηλό τέμπο, ο ΠΑΟΚ με Κρολ πήρε το πρώτο του ματς μπολ, 10-14, κατακτώντας στη συνέχεια το πέμπτο σετ με 11-15, κάνοντας το 1-0 στην προημιτελική σειρά. 

Το Game 2 της προημιτελικής φάσης απέναντι στον Άρη, είναι προγραμματισμένο για την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου και ώρα 19:00, στο PAOK Sports Arena.