«Έσπασε» το αήττητο σερί 88 αγώνων των «Ισόβιων Πρωταθλητριών»

paok
Κατηγορία: Ποδόσφαιρο Γυναικών

Για την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ της Women's Football League, o ΠΑΟΚ Morris ταξίδεψε στην Κρήτη, όπου και αντιμετώπισε τον Εργοτέλη, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ Morris παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Μιλιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Γιαννακά, Μήτκου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Καλέση, Βαρδαλή, Ακίντα και Σάπσον.

Σ' ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, όσον αφορά τις φάσεις στις δύο εστίες, οι γηπεδούχες εκμεταλλεύτηκαν την μοναδική ευκαιρία την οποία δημιούργησαν, διαμορφώνοντας από στημένη φάση στο 16ο λεπτό το 1-0. Στη συνέχεια οι παίκτριες του ΠΑΟΚ Morris προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, κυκλοφορώντας την μπάλα, και προσπαθώντας να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. 

Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο με κάποια σοβαρή απειλή. Με την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ Morris να έρχεται στο 40ο λεπτό, καθώς μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ της Βαρδαλή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 44ο λεπτό, η ατυχία χτύπησε την «πόρτα» του ΠΑΟΚ Morris, καθώς η Γιαννακά έγινε αναγκαστική αλλαγή μετά από χτύπημα που δέχτηκε, με την Μπασούρη να περνάει στο παιχνίδι, και την Καλέση να μετατοπίζεται ως δεξί μπακ. Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε στο 1-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυρες» μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας τις πρώτες φάσεις του δευτέρου μέρους. Η Σάπσον με κεφαλιά απείλησε, ωστόσο δεν βρήκε χώρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Σουηδή επιθετικός έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Εργοτέλη, πάτησε περιοχή και γύρισε στην Χαλατσογιάννη, η οποία πήρε ένα παραπάνω κοντρόλ πριν εκτελέσει, χάνοντας την μπάλα. 

Στο 70ο λεπτό, οι γηπεδούχες εκμεταλλεύτηκαν και την δεύτερη ευκαιρία που δημιούργησαν στο παιχνίδι, από στημένη φάση και πάλι, κάνοντας το 2-0, το οποίο δυσκόλεψε το έργο των «Ισόβιων Πρωταθλητριών». 

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο ΠΑΟΚ Morris προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ μείωσης, το οποίο θα τον έβαζε και πάλι στην διεκδίκηση του αποτελέσματος, ανεβάζοντας τις γραμμές του και πιέζοντας ασφυκτικά. Το γκολ δεν ήρθε, με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. 

Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει τίποτα από τις... ισορροπίες του πρωταθλήματος, το οποίο έχει κατακτήσει ήδη ο ΠΑΟΚ Morris, προσθέτοντας το 18ο στην τεράστια συλλογή του. 

ΠΑΟΚ Morris (Κανάτας): Μιλιόγια, Γκούνη, Δοϊρανλή, Γιαννακά (44' Μπασούρη), Μήτκου, Στράντζαλη, Χαλατσογιάννη, Καλέση (74' Γιοβάνη), Βαρδαλή, Ακίντα (74' Κατσάνου), Σάπσον (60' Ζώτου).