Ο ΠΑΟΚ των Δυνατών...

paok
Κατηγορία: Βαρέα αθλήματα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
 
Θεσσαλονίκη, 27/11/2019

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στην οποία παρουσιάστηκε η νέα οργάνωση των βαρέων αθλημάτων, πάλης, πυγμαχίας και άρσης βαρών, στα οποία αναλαμβάνει ως Γενικός Αρχηγός ο κ. Χάρης Μάλλιος.
 
Χάρης Μάλλιος:

«Αρχικά, να πούμε τα συλλυπητήριά μας στον πληγωμένο λαό της Αλβανίας. Ως προσφυγικό σωματείο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ένα τέτοιο γεγονός, εκφράζοντας τη στήριξή μας. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια στα αθλήματα της πάλης, της άρσης βαρών και της πυγμαχίας, η οποία θέλουμε να γίνει γνωστή στον ΠΑΟΚτσήδικο κόσμο. Ευχαριστούμε τους προπονητές Γιάννη Παγκαλίδη, Γιώργο Ελευθεριάδη και Παύλο Σαλτσίδη για όσα έχουν προσφέρει στο Σύλλογο μέχρι τώρα, καθώς και τους αθλητές Δημήτρη Τσεκερίδη, Βαγγέλη Νανιτζανιάν και  Στάθη Στρουμπή για τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, που έχουν φέρει στην ομάδα. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Κατσαρή και τα μέλη του Δ.Σ. που δέχθηκαν με χαρά την πρότασή μου να αναλάβω ως Γενικός Αρχηγός των Βαρέων Αθλημάτων. Μέσα από την προσωπική γνώση και εμπειρία, αλλά και τη λειτουργία του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε και με τον κοινό αγώνα θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα πράγματα».
 
Όσα ανέφερε ο Γενικός Αρχηγός κ. Χάρης Μάλλιος σχετικά με τα αθλήματα....

Άρση Βαρών:
Τύχη μεγάλη που έχουμε για προπονητή μας τον ΠΑΟΚτσή Παύλο Σαλτσίδη. Το τμήμα Άρσης Βαρών, δυστυχώς, προπονείται στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να είναι αποκομμένο και μακριά από την ΠΑΟΚτσήδικη Τούμπα.  Η Άρση Βαρών είναι ένα τμήμα, το οποίο τα τρία τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ το τρίτο το στερήθηκε άδικα. Ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια, τα τρία τμήματα, να πανηγυρίζουν όλα μαζί την κατάκτηση των πρωταθλημάτων και να κάνουν όλα μαζί το γύρο του θριάμβου στην Τούμπα. Ευχαριστούμε τον κ. Αμοιρίδη, μέλος της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο τμήμα εμπράκτως, στηρίζοντας τη νέα μας προσπάθεια. Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πατρίδα, μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ, ο οποίος προμήθευσε το τμήμα με αθλητικό υλικό, μέσα από προσωπική του χορηγία στο τμήμα. Σημαντικό θα ήταν επίσης να αναφέρουμε τη συνεργασία μας με τον Αλέξη Αλεξανδρή, με τον οποίο θα συνεργάζεται το τμήμα. Στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα τη φετινή αγωνιστική σεζόν και στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσουμε ακαδημίες, οι οποίες θα βγάζουν αθλητές που θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα.
 
Πυγμαχία:
Στο τμήμα της πυγμαχίας, ο προπονητής Γιώργος Ελευθεριάδης, ο οποίος φοράει το Δικέφαλο στο στήθος τα τελευταία τριάντα χρόνια, έχει δώσει το 100% για να φτάσει το τμήμα εδώ που είναι σήμερα. Μεγάλη μας τιμή είναι να είναι Έφορος του τμήματος Πυγμαχίας ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει εκφράσει το πάθος του για την κατάκτηση πρωταθλήματος! Με βάση τη νέα προσπάθεια, ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης θα είναι δίπλα στο τμήμα και θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του τμήματος με τον επικεφαλής. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Στεργίου, τον Νάσο Βλαδίκα και την οικογένεια Τασχουνίδη που είναι δίπλα στην προσπάθειά μας. Ο πιο κοντινός στόχος είναι η πολύ καλή εμφάνιση των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου. Έχει βρεθεί ήδη ο πρώτος χορηγός για το τμήμα, ο κ. Βαρουσιάδης, τον οποίο και καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας. Στόχος του πυγμαχικού τμήματος του ΠΑΟΚ είναι η ομάδα σε βάθος χρόνου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και ο πρωταθλητισμός μέσα στα επόμενα χρόνια.
 
Πάλη:
 
«Με έναν μεγάλο αγώνα, το τμήμα έχει φέρει οκτώ τίτλους από το 2016 και μετά. Με όλους τους προπονητές να έχουν ΠΑΟΚτσήδικο συναίσθημα, να  είναι και οι τρεις ομοσπονδιακοί, με τους αθλητές να δουλεύουν σκληρά και με τη στήριξη του Α.Σ. ΠΑΟΚ, καθώς και του κ. Κώστα Αμοιρίδη, ο οποίος βρίσκεται δίπλα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι τιμή μας που ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί στο άθλημα της πάλης. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Παλαιστικό Σύλλογο Κολχικού «Παναγιώτης Ποικιλίδης», με τον οποίο και συνεργαζόμαστε και θα έρθουν και άλλες κοινές δράσεις των Συλλόγων, καθώς και με τον Σύλλογο του Ευόσμου. Ο στόχος μας δε θα είναι μόνο η επιτυχία στους ελληνικούς χώρους, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς πολλοί αθλητές του τμήματός μας πρωταγωνιστούν, κατακτώντας μετάλλια σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Το τμήμα μας θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Δημήτρη Νάκο, ιδιοκτήτη της εταιρείας Prima Holidays, ο οποίος είναι χορηγός του τμήματός μας, ενώ πλέον έχει αναλάβει και τη χορηγία άλλων τμημάτων, καθώς και τον κ. Θάνο Κουλουτμπάνη, ο οποίος επίσης βρίσκεται μέσω χορηγικής συνεργασίας με την εταιρεία Com & Com, τα τελευταίο δύο με τρία χρόνια δίπλα στο τμήμα μας.
 
Και στα τρία τμήματα, πλέον έχουμε εξασφαλίσει την ασφάλιση των αθλητών, γεγονός το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
 
Μεγάλο μας επίτευγμα είναι η «φωλιά» της Πάφου, στην οποία προπονούνται 45 παιδιά, με την προσπάθεια του ΠΑΟΚτσή Ντένη Τερσενίδη. Αυτά τα παιδιά στην Κύπρο φοράνε το Δικέφαλο στο στήθος, αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και κάνουν τον ΠΑΟΚ μας ακόμη μεγαλύτερο! Η πρότασή μας στο Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ θα είναι να ονομαστεί η ομάδα της Πάφου στο όνομα του Νάσου, καθώς είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο αδικοχαμένο «αετόπουλο».
 
Θα τιμήσουμε τον Άλεξ Κεσίδη, ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο
 
Κλείνοντας, αφού αναφερθώ στο γεγονός, πως γι’ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε γήπεδο, για να έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να γίνουμε μεγαλύτεροι, θα θέσω το στόχο μας και για τα τρία τμήματα που είναι παντού να κατακτούμε Πρωταθλήματα, ενώ ακόμη ανακοινώνουμε πως θα δημιουργήσουμε τμήμα ελευθέρας πάλης.
 
Παύλος Σαλτσίδης (προπονητής Άρσης Βαρών):

Τα τμήματα Άρσης Βαρών και Πάλης ήταν τιμή μας να γίνουν στα ονόματά μας, σε εμένα και στον Παναγιώτη Ποικιλίδη, μόλις γυρίσαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με ένα διάλειμμα, στο οποίο έφυγα ως προπονητής στην Εθνική Ομάδα, όλη μου η ζωή είναι στον ΠΑΟΚ, φοράω κάθε μέρα το Δικέφαλο στο στήθος και είμαι περήφανος γι’ αυτό! Η ομάδα μας έχει πολλές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις κατηγορίες, διακρίσεις τις οποίες ο κόσμος δε γνωρίζει γι’ αυτές. Τόσα χρόνια διατελούσα χρέη προπονητή, φυσιοθεραπευτή, εφόρου και δεν το μετάνιωσα στιγμή. Με μεγάλη μας χαρά δεχθήκαμε την πρόταση της ανάληψης της γενικής αρχηγίας από τον κ. Χάρη Μάλλιο, με τον οποίο μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα και το ίδιο πάθος... Θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο! Θέλουμε να προπονούμαστε όλοι μαζί, να έχουμε ακαδημίες, να βγάζουμε αθλητές! Το μέλλον είναι μπροστά μας...
 
Στάθης Στρουμπής (αθλητής Άρσης Βαρών):

Είμαι αθλητής του ΠΑΟΚ τα τελευταία 14 χρόνια. Εκ μέρους όλων των αθλητών της Άρσης Βαρών θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χάρη Μάλλιο, ο οποίος μας παρέσυρε με τη ζωντάνια του και θέλει να βγάλει όλα τα βαρέα αθλήματα στο φως. Εδώ και 14 χρόνια στον ΠΑΟΚ, εκ των οποίων τα τελευταία 12 έχω κατακτήσει την κορυφή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μαζί με τον προπονητή μου έχουμε φέρει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, έχω λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό και στους Μεσογειακούς, όπου και είχα διακρίσεις. Το 2020 στόχος μας είναι η πρωτιά!
 
Γιώργος Ελευθεριάδης (προπονητής πυγμαχίας):

Είμαι από το 1983 στον ΠΑΟΚ ως αθλητής πυγμαχίας αρχικά και, στη συνέχεια, ως προπονητής. Έχουμε πολλές διακρίσεις, πολλούς τίτλους, κατακτώντας τίτλους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στόχος μας είναι να έχουμε πρωτιές, δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό. Πρόσφατα είχαμε μία διάκριση, του Βαγγέλη Νανιτζανιάν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, διάκριση, για την οποία παλέψαμε σαν ομάδα και όχι σε εθνικό επίπεδο.
 
Βαγγέλης Νανιτζανιάν (αθλητής πυγμαχίας):

Ευχαριστούμε τον κ. Μάλλιο που πλέον βρίσκεται δίπλα μας. Από μικρός αγωνίζομαι με τον ΠΑΟΚ, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην πυγμαχία και στον ΠΑΟΚ και παλεύω κάθε μέρα γι’ αυτό.  Δυστυχώς, στην Ελλάδα το άθλημα της πυγμαχίας δεν είναι διαδεδομένο, ωστόσο εμείς με τη δουλειά που κάνουμε, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξή του. Εμείς, όσοι αγωνιζόμαστε στον ΠΑΟΚ, είμαστε από μικροί εδώ, είμαστε μεγαλωμένοι εδώ και έχουμε ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματα!
 
Γιάννης Παγκαλίδης (προπονητής πάλης):
 
Ήμασταν όλοι μαζί, ήμασταν μία οικογένεια, όλα τα βαρέα αθλήματα. Το 2014 ήρθαμε στον ΠΑΟΚ, ξεκινήσαμε όλοι μαζί τη νέα εποχή του τμήματος πάλης του ΠΑΟΚ, είχαμε διακρίσεις και, βήμα βήμα, με σκληρή δουλειά, ήρθε ο πρώτος τίτλος, η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων. Κάθε χρονιά δουλεύαμε όλο και περισσότερο για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες, φτάνοντας στο σήμερα... όπου είμαστε πρωταγωνιστές! Στις υποδομές προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, προκειμένου να βγάζουμε αθλητές που θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα! Φυσικά, οι στόχοι μας δεν έχουν σύνορα... αφού έχουμε αθλητές, όπως ο Δημήτρης Τσεκερίδης και ο Λαοκράτης Κεσίδης, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις.
 
Δημήτρης Τσεκερίδης (αθλητής πάλης):

Είμαι αθλητής της πάλης και του ΠΑΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια, είμαι από τους πρώτους αθλητές του ΠΑΟΚ. Εγώ σαν αρχηγός έχω να πω πως ο Σύλλογος είναι απολύτως υγιής, είμαστε τυχεροί που έχουμε τον κ. Χάρη Μάλλιο, ως Έφορο, ο οποίος δουλεύει καθημερινά για τη βελτίωση των συνθηκών του τμήματος. Για 10 συνεχόμενα χρόνια έχω βγει Πρωταθλητής Ελλάδος, τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τρίτος στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας του ΠΑΟΚ και, ελπίζω, κάποια στιγμή, να έχουμε το δικό μας χώρο, όπου θα δουλεύουμε όλοι μαζί. 
 
Ηλίας Παγκαλίδης (αθλητής πάλης):

Είμαι στον ΠΑΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2016 δεν έχουμε χάσει τίτλο ομαδικά και, φέτος, είμαι σίγουρος πως θα πάρουμε ακόμη έναν τίτλο. Είχαμε όνειρα από μικροί και τα κάναμε πραγματικότητα! Ο ΠΑΟΚ μου άλλαξε τη ζωή και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Μακάρι να φτάσουμε ακόμη πιο μακριά, ακόμη πιο ψηλά... Δεν είναι εύκολο να διατηρηθείς στην κορυφή, δουλεύουμε σκληρά καθημερινά! Θέλουμε να μεγαλώσουμε σαν ομάδα, θέλουμε να διεκδικήσουμε περισσότερες διακρίσεις στο εξωτερικό, θέλουμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά! Είμαστε η βάση της Εθνικής Ομάδας και ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ