Στέλιος Δαλδογιάννης: Συνέντευξη από... καρδιάς!

paok
Κατηγορία: Κολύμβηση

Μια συνέντευξη-κατάθεση ψυχής από τον κολυμβητή του ΠΑΟΚ, Στέλιο Δαλδογιάννη, ο οποίος μέσω του acpaok.gr, κάνει την δική του αποτίμηση της αγωνιστικής πορείας του, ενώ στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας στους Έλληνες από την Μ. Βρετανία.

- Αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας και επιτυχιών...

«Η μέχρι τώρα πορεία θα έλεγα πως έχει δείξει κάποια θετικά στοιχεία για τη συνέχεια της σεζόν. Τη συγκεκριμένη χρονιά έχω φύγει από την Θεσσαλονίκη και από τον προπονητή μου, Τάσο Χατζηγεωργίου, με τον οποίο δούλευα σχεδόν μία δεκαετία. Έχω έρθει στην Μ. Βρετανία έτσι ώστε να ολοκληρώσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και να κολυμπήσω σε μία πολύ καλή ομάδα. Σαφώς η συνεργασία μου με τον κ. Χατζηγεωργίου δεν σταματάει, έχουμε καθημερινή επικοινωνία διότι είναι σημαντικό να εκτιμάμε και να μη ξεχνάμε αυτούς που μας βοήθησαν να καταφέρουμε τους στόχους μας. Φυσικά παραμένω στην ομάδα μου, που αυτή δεν είναι άλλη από τον Δικέφαλο, και περιμένω τις επόμενες διοργανώσεις για να έρθω στην Ελλάδα και να κολυμπήσω για τον ΠΑΟΚ».

- Τα πλάνα για τη συνέχεια;

«Πλάνα για τη συνέχεια δεν υπάρχουν διότι πλανάται μία αβεβαιότητα λόγω του κορωναϊού. Ο αρχικός μου προγραμματισμός ήταν να ολοκληρώσω την προετοιμασία μου εδώ στο Loughborough της Αγγλίας και στη συνέχεια να ανέβω σε αθλητικό κέντρο σε υψόμετρο έτσι ώστε να προπονηθώ κατάλληλα για το πρωτάθλημα Α-Γ τον ερχόμενο Μάιο. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά τα πλάνα «βούλιαξαν» με τον ερχομό του ιού στη γηραιά ήπειρο και μετέπειτα στη χώρα μας. Προς το παρόν είμαι ευγνώμων που εδώ στο Loughborough η πισίνα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν κλείσει ακόμα και πορεύομαι βάση αυτού, αφού μέχρι στιγμής η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν έχει ακυρώσει το θερινό πρωτάθλημα».

- Γενικά για την επιδημία, για την Ελλάδα, τους φίλους σου, την οικογένεια σου... Και πώς το βιώνεις εκεί;

«Η πανδημία covid-19 είναι κάτι πρωτόγνωρο για την κοινωνία μας παγκοσμίως. Υπήρχαν και παλαιότερα επιδημίες και πανδημίες αλλά ήταν σε εποχές τις οποίες σχεδόν κανείς μας δεν τις πρόλαβε. Η κάθε χώρα το αντιμετωπίζει με το δικό της τρόπο βέβαια. Στην Ελλάδα μας υπάρχει το λεγόμενο lockdown. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα περιορίσει τον ιό εφόσον το σεβόμαστε και θα επιβραδύνει τα κρούσματα. Δυστυχώς όμως η οικονομία θα πληγεί αλλά αυτό είναι κάτι δευτερεύον μπροστά στην υγεία και στη ζωή. Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει σωστά μέτρα κατά την ταπεινή μου γνώμη και είναι χρέος όλων των Ελλήνων και γενικότερα των κατοίκων της χώρας μας να τα σεβαστούν έτσι ώστε να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Το δύσκολο στην υπόθεση είναι ότι η χώρα μας εκτός από τον ιό έχει ασχοληθεί και με τις επεκτατικές προθέσεις του Σουλτάνου της γείτονος χώρας, ο οποίος προκαλεί συνεχώς και αδιαλείπτως, χρησιμοποιώντας μέσα πρωτόγνωρα στην ιστορία. Βέβαια η πατρίδα μας υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και εδάφη με τον καλύτερο τρόπο μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι είναι εκεί μέρα-νύχτα έτσι ώστε εμείς να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Στην Αγγλία η αντιμετώπιση του ιού γίνεται με έναν διαφορετικό τρόπο. Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία έκλεισαν αλλά όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά. Η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την λεγόμενη τακτική της αγέλης , η οποία έχει ως σκοπό να νοσήσουν οι νέοι και δυνατοί οργανισμοί έτσι ώστε να αποκτήσουν ανοσία στον ιό και παράλληλα οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι να προστατευθούν μόνοι τους στα σπίτια τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο προς το παρών δεν νομίζω πως δουλεύει διότι τα κρούσματα και οι θάνατοι πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Το θετικό σε όλο αυτό για εμένα είναι ότι οι πισίνες και τα γυμναστήρια ακόμα λειτουργούν και μπορώ να κάνω τη δουλειά μου».

- Ένα μήνυμα για τους Έλληνες...

«Όπως προείπα καλό θα είναι να σεβαστούμε όλοι τα νέα μέτρα πολιτικής προστασίας και να μείνουμε σπίτι. Μόνο έτσι θα δώσουμε παράταση στους γιατρούς οι οποίοι παλεύουν να βρούνε το φάρμακο κατά του ιού και μόνο έτσι θα μετρήσουμε λιγότερα θύματα. Άλλωστε αυτή είναι μία καλή περίοδος για να βρούμε τον χαμένο μας εαυτό, ο οποίος έχει χαθεί μέσα σε έγνοιες κοσμικές και να εκτιμήσουμε απλά πράγματα τα οποία προηγουμένως τα είχαμε δεδομένα. Είμαι αισιόδοξος για αυτή την ιστορία που χτύπησε και την χώρα μας και αυτό γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο και αγωνιστικό πνεύμα και θα βγούμε ξανά νικητές».

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter