«Σούπερ» Βροντινός- Τρίτος ο ΠΑΟΚ διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών!

paok
Κατηγορία: Στίβος

Αρκετά καλή παρουσία είχε το τμήμα στίβου στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Το διήμερο έκρυβε αρκετές προκρίσεις για τα πανελλήνια πρωταθλήματα και αρκετές αξιόλογες επιδόσεις.

Ο Ευθύμης Καραγιώργος ξεκινώντας με τα 110εμπ. έδειξε σε αρκετά καλή κατάσταση αφού κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας στην 4η θέση, ενώ την επόμενη μέρα στα 400εμπ. τερμάτισε 2ος. Ο αθλητής προκρίθηκε και στα δύο αγωνίσματα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων και Ανδρών.

Στο άλμα εις μήκος ο Γιάννης Μανταρτζίδης κατέλαβε την 3η θέση και προκρίθηκε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων και Ανδρών ενώ στο άλμα τριπλούν ήταν 6ος τη στιγμή που στο ίδιο αγώνισμα ο Μανώλης Μακρής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο αγώνισμα του μήκους συμμετείχαν επίσης οι Θανάσης Προδρόμου, Στυλιανός Τσοχατζής και Φουρίκος Ιωάννης ενώ στο τριπλούν προστέθηκε στην ασπρόμαυρη παρέα και ο Παίδας Αθανασιάδης Δημήτριος.

Στο άλμα επι κοντώ ο Στέφανος Τσολακίδης έδειξε σταθερότητα στα άλματα του ξεπερνώντας το 4.80, ύψος που του δίνει προς το παρόν την πρώτη επίδοση στο αγώνισμα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του και φυσικά την πρόκριση. Στο ίδιο αγώνισμα και στην ίδια κατηγορία προκρίθηκε και ο Κυριάκος Χόντο (Κ20) ενώ συμμετείχε και ο Νίκος Πέτρου.

Τη σφαίρα του στα 16.10 προσγείωσε ο Λαμπίδης Χόχρεκ Ελευθέριος, επίδοση που του δίνει την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Ο αθλητής αγωνίστηκε και στο αγώνισμα της δισκοβολίας, εκεί όπου ο Στέφανος Παπαδάκης με 48.92 κατέλαβε την 4η θέση.

Στον ακοντισμό ο Γκουλέκας Θωμάς αν και αγωνιζόταν με βαρύτερο όργανο, κατάφερε να προκριθεί και εκείνος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Η πολύ γρήγορη σκυταλοδρομία 4Χ100 των ανδρών (Καραγιώργος, Γαϊτανίδης, Προδρόμου και Βροντινός) θεωρήθηκε δυστυχώς από τους κριτές άκυρη, με αποτέλεσμα να χάνει την πρόκριση για το πανελλήνιο Ανδρών αλλά όχι για το πανελλήνιο Νέων όπου διεκδικούν μία πολύ καλή θέση και οι προσδοκίες είναι βάσιμα πολλές.

Στα 100μ. εμπ. η Γιλτίδου Δήμητρα προκρίθηκε για το πανελλήνιο της κατηγορίας της (Νεανίδων) και πιθανόν και για το Νεων Γυναικών. Στα 400εμπ. η Ίτσκου Μαρία τερμάτισε 3η.

Στο μήκος και στο τριπλούν η Μίζιου Φωτεινή-Χριστίνα σταθερή στα ραντεβού της με τα μετάλλια κατέλαβε την 3η θέση και στα δύο αγωνίσματα , εξασφαλίζοντας και την πρόκριση της στο πανελλήνιο Νέων Γυναικών επίσης και στα δύο. Στα ίδια αγωνίσματα συμμετείχαν και η Νίκη Ιακωβίδου και Εύη Μακρή που πιθανόν οριακά προκρίνεται επίσης στο άλμα τριπλούν. Επίσης η Μεγγίδου Σταυρούλα συμμετείχε στο μήκος.

Η σκυταλοδρομία 4Χ100 γυναικών (Ιακωβίδου, Μίζιου, Γιλτίδου, Ίτσκου) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και εξασφάλισαν μια θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών.

Η Αναστασίου Άρτεμις-Μελίνα συμμετείχε στο διασυλλογικό του ομίλου του Αγ.Κοσμά στα 200μ. όπου στάθηκε άτυχη λόγω έντονου αέρα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κυνηγήσει την επίδοση που επιθυμούσε. Στα 400μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και έτσι η αθλήτριά μας προκρίνεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών και στα δύο αγωνίσματα.

Ο Γεράσιμος Μαβιλίδης στα 400μ. προκρίθηκε για το πανελλήνιο της κατηγορίας του (Κ20) ενώ στο αγώνισμα συμμετείχε και ο Σμήλιος Νικόλαος.

Την παράσταση ωστόσο του διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών έκλεψε ο Έφηβος νεοαποκτηθέντας αθλητής μας, Θοδωρής Βροντινός, όπου κυριολεκτικά συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ στα 100μ. και με επίδοση 10.51 έχει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα. Ο αθλητής έκανε όλους μας αλλά κυρίως τον προπονητή του Χάρη Βαρυτιμίδη να χαμογελούμε με ευχαρίστηση καθώς η επίδοσή του αποτελεί και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Ναϊρόμπι όπου δυστυχώς δεν θα γίνει.

Στο ίδιο αγώνισμα αλλά και στα 200μ. συμμετείχαν και οι Γαϊτανίδης Λεωνίδας και Καραπιπερίδης Γεώργιος.

Το συνολικό αποτέλεσμα του διασυλλογικού πρωταθλήματος για την ομάδα μας και το τμήμα στίβου, σίγουρα φέρνει μεγάλη ικανοποίηση σε όλους καθώς η ομάδα ολοκλήρωσε τους αγώνες στην 3η θέση, ενώ η βαθμολογική συγκομιδή αποτελεί ρεκόρ συλλόγου για τη συγκεκριμένη κατηγορία!

Συνέχεια αγώνων σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου και αύριο Κυριακή 26 Ιουλίου στη Λάρισα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

 

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter